Ο «Αμερικάνος» στο Τριανόν

Με δέκα επιπλέον παραστάσεις από την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στο Τριανόν ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή περιοδεία της Εταιρείας Θεάτρου «ηθικόν ακμαιότατον» με το κλασσικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Αμερικάνος».

Στην παράσταση ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, κρυφοκοιτάζει τη δράση και «μετατοπίζεται» σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρου Πηγούνη που ερμηνεύεται ζωντανά.

Στη σκηνή, οι θεατές
παρακολουθούν τη συνομιλία της απαστράπτουσας γλώσσας του Παπαδιαμάντη με ζωντανή μουσική, ερμηνευμένη από τον μουσικοσυνθέτη Λαμπρό Πηγούνη.

Το σύμπαν των ατμοσφαιρικών ήχων που παράγονται από μια αλλιώτικη χρήση του πιάνου συνάδει με όλη την ποικιλία, την δύναμη και τον πλούτο της συγκλονιστικής γλώσσας του κλασσικού διηγήματος.

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία του ανά την Ελλάδα  και την παρουσίασή του  στην Αθήνα, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ο «Αμερικάνος» κάνει μια ακόμα στάση στο φιλόξενο κινηματοθέατρο Τριανόν στο κέντρο της Αθήνας. Με τη συνοδεία πιάνου και με τη δυνατότητα πραγματοποίησης της παράστασης με ανοιχτή σκεπή, ο «Αμερικάνος» παίρνει σάρκα και οστά, με το λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη να ακούγεται σήμερα πιο επίκαιρος παρά ποτέ.

Η παραγωγή της εταιρείας «ηθικόν ακμαιότατον», «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία από το Δεκέμβριο του 2009 έως τον Ιανουάριο του 2010 στο Θέατρο Άλεκτον. Ο φετινός κύκλος παραστάσεων ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο από τη Λαμία, με περιοδεία ανά την Ελλάδα, με μεγάλη απήχηση από το κοινό.

«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία : Θανάσης Σαράντος
Μουσική σύνθεση  : Λάμπρος Πηγούνης
Moυσικος επί σκηνής : Λάμπρος Πηγούνης
Στις παραστάσεις της 28/10, 31/10 και 4/11 θα παίξει ο μουσικός Παναγιώτης Κραμπής
Σκηνική Επιμέλεια : Λίνα Μότσιου
Βοηθός σκηνοθέτη : Δημήτρης Κερεστεντζής
Φωτογραφίες : Μαριλένα Σταφυλίδου, Γεράσιμος Νεόφυτος

Ημερομηνίες της παράστασης
Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00 μέχρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.  
Τιμή εισιτηρίου : 12 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ φοιτητικό, για παιδιά και νέους από 6-18 ετών, ΑΜΕΑ, άνεργους με κάρτα ΟΑΕΔ, για ηθοποιούς με ενημερωμένη κάρτα ΣΕΗ και θεατρολόγους με ενημερωμένη κάρτα θεατρολόγων, πολύτεκνους, κατόχους κάρτας πολιτισμού, ΥΠΠΟΤ.
Εισιτήριο 8 ευρώ για group πάνω από 10 άτομα.   
Προπώληση :
Ticket services
Ταμείο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567  και στα ταμεία του θεάτρου πριν την παράσταση
Διεύθυνση ΤΡΙΑΝΟΝ : Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101
Τηλέφωνα για πληροφορίες : 210 8222702, 210 8215469
Keywords
Τυχαία Θέματα