Ο Χ. Πρωτόπαπας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, μίλησε στις 9/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:
«Ο Έλληνας των 750 ευρώ -γιατί αυτός είναι ο κατώτερος μισθός-, υφίσταται και το πρόβλημα της παραβίασης των εργασιακών συνθηκών, κυρίως όμως υφίσταται το πρόβλημα με τα χαράτσια στη ΔΕΗ,
σε ένα σπίτι, αν έχει, υφίσταται τις έκτακτες εισφορές και την αυξημένη φορολόγηση και το αυξημένο ΦΠΑ. Άρα ναι μεν τα 751 ευρώ μπορεί να είναι περισσότερα από τους Πορτογάλους, αλλά δεν ξέρω αν είναι περισσότερα, με βάση τα φορολογικά δεδομένα και τις επιβαρύνσεις που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα. Ίσως είναι και το ίδιο, ίσως και χειρότερο. Εν πάση περιπτώσει, όπως είπαν και οι κοινωνικοί εταίροι -δεν το λέω μόνον εγώ, άκουσα και τον κ. Ασημακόπουλο να το λέει και τον κ. Κροκίδη, το είπε αν δεν κάνω λάθος και ο ίδιος ο ΣΕΒ-, με το να αμφισβητήσουμε την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας και τον κατώτερο μισθό, το μόνο που θα "πετύχουμε" είναι τρία πράγματα. Πρώτα πρώτα, να δημιουργήσουμε ένα μείζον θέμα κοινωνικής αδικίας. Δεύτερον, να εντείνουμε την ύφεση, άρα και την ανεργία, γιατί θα μειωθεί κάθε έννοια αγοραστικής δύναμης. Και τρίτον, να υπονομεύσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία, διότι θα λείψουν πάρα πολλές εισφορές στα ήδη δοκιμαζόμενα και προβληματικά ασφαλιστικά ταμεία. Επομένως, έχουμε μια ιστορία που είναι κοινωνικά απαράδεκτη και οικονομικά επικίνδυνη, για αυτό είπα ότι δεν την ψηφίζω».

* Για εκλογή αρχηγού στο ΠαΣοΚ:

«Η παράταξη χρειάζεται αυτή τη στιγμή μια μεγάλη αλλαγή. Έχει κολλήσει, είναι σε τέλμα, αντιμετωπίζει προβλήματα, πρωτοφανή για την ιστορία της. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε; Μόνο η εκλογή αρχηγού θα λύσει το πρόβλημα; Όχι, είναι όμως απαραίτητο στοιχείο, γιατί θα δώσει μια αίσθηση επανεκκίνησης».
 
Δημοσιογράφος: Μήπως η εποχή δεν είναι κατάλληλη;

Χρ. Πρωτόπαπας: «Τότε θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι παρατάμε το ΠαΣοΚ και το αφήνουμε στην τύχη του, με κίνδυνο να πάρει μονοψήφιο».

Και πρόσθεσε: «Η καλύτερη λύση, η καθαρή λύση είναι εκλογές από τη βάση. Βεβαίως, αν θέλει να βάλει (σ. σ. υποψηφιότητα) ο κ. Παπανδρέου, είναι δικαίωμά του να βάλει, δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα