Ο Δ. Ζαφειριάδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης, μίλησε την 01/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για δημοψήφισμα και ενδεχόμενες εκλογές:
«Αν ισχύσει ο σχεδιασμός που είπε χθες ο κ. Καστανίδης και το δημοψήφισμα
γίνει τον Ιανουάριο, θα είμαστε σε μια τρίμηνη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Για να βρούμε ένα "ναι" ή ένα "όχι" και το οποίο μετά θα ερμηνευτεί, εάν αυτό θα δίνει στην κυβέρνηση ας πούμε, την πλειοψηφία της, τη νομιμοποιητική βάση που χρειάζεται ή όχι. Διότι, εάν το δημοψήφισμα είναι όχι, δεν μπαίνω σε ποια λογική, σε τι θα απαντήσει ο κόσμος "όχι", αλλά εάν πούμε ότι είναι ένα "όχι" είναι προφανές ότι εγείρεται ένα ζήτημα για την κυβέρνηση και δεν αρκεί αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος, ότι θα το δούμε τότε και θα το αντιμετωπίσουμε και δεν τίθεται ζήτημα για την κυβέρνηση».

Σε άλλο σημείο είπε: «Και εγώ πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι τι είναι αυτό που αναγκάζει τον κ. Παπανδρέου να οδηγήσει τα πράγματα εκεί. Κατά την άποψη μου, αυτό που θα διασφαλίσει την πορεία της χώρας, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σήμερα, είναι μια καθαρή απόφαση του ελληνικού λαού, είναι οι εκλογές...».

Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε ότι μια παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ενδεχομένως να έδινε διέξοδο στο πολιτικό πρόβλημα;

Δ. Ζαφειριάδης: «Δημιουργεί τις προϋποθέσεις να υπάρξουν εκλογές. Εάν η κυβέρνηση αρνηθεί να κάνει εκλογές και εάν δεν υπάρξει άλλη διέξοδος...».

Δημοσιογράφος: Με αυτό τον τρόπο όμως δεν ακυρώνεται και οποιαδήποτε ακτίδα φωτός υπάρχει για τη δανειακή σύμβαση των 100 δισ. ευρώ...

Δ. Ζαφειριάδης: «Επιτρέψτε μου να σας πω, ότι μεγαλύτερος κίνδυνος θα υπάρξει για τη δανειακή σύμβαση για όλη την συμφωνία, εάν κρατήσει τρεις μήνες όλη αυτή η ιστορία, από το εάν κρατήσει τριάντα ημέρες που είναι οι εκλογές».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα