Ο Γ. Καμίνης για την Αθήνα

Συνέντευξη του Δημάρχου Αθηναίων, με τίτλο «Πολλοί νιώθουν ταπεινωμένοι. Ο Δήμαρχος της Αθήνας προειδοποιεί για τις τάσεις ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας», φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Σουντόιτσε Τσάιτουνγκ.
Σε ερώτηση της συντάκτριας για την εικόνα της πόλης που δίνει την αίσθηση ότι προσπαθεί να επιβιώσει, ο κ. Καμίνης απαντά ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικές της καθημερινότητας της πόλης, οι εντυπώσεις από τις καταστροφές από τις μεγάλες διαδηλώσεις.

Σε

άλλη ερώτηση, για τα φαινόμενα χάους και δράσης φασιστικών ομάδων, ο Δήμαρχος Αθηναίων, σημειώνει ότι οι άνθρωποι είναι αποπροσανατολισμένοι, λόγω της ανεργίας, και ενός αισθήματος εθνικής ταπείνωσης, καθώς και της επικράτησης της πεποίθησης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τους εξευτελίζει. Παράλληλα παραδέχεται ότι πρέπει να υπερβεί πολλές αντιξοότητες για την εκτέλεση του έργου του, και ότι η θητεία του λήγει τον Ιούνιο του 2014, οπότε και θα διεξαχθούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ερωτηθείς για την επιβάρυνση της Αθήνας από τους παράνομους μετανάστες, ο κ. Καμίνης παραδέχεται ότι ένα μεγάλο πρόβλημα της Αθήνας είναι η παράνομη μετανάστευση, καθώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων εγκλωβίζεται στην πόλη χωρίς προοπτική νομιμοποίησης της παραμονής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα