Ο Γ. Παπαθανασίου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθήνας, Γιάννης Παπαθανασίου, μίλησε στις 23/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Ήσασταν ο τελευταίος υπουργός Εθνικής Οικονομίας της κυβέρνησης Καραμανλή... Τι απαντάτε στην επιχειρηματολογία των πολιτικών σας αντιπάλων ότι η δύσκολη στιγμή για τη χώρα ξεκίνησε επί υπουργείας σας;

Γ. Παπαθανασίου: «Ξεκίνησε το 2009 και αυτό όχι απλώς δεν το αρνούμαι, αλλά το 2009 η κρίση ήταν παγκόσμια.
Δεν φαντάζομαι ο Παπαθανασίου και ο Καραμανλής να φταίνε για το ό,τι συνέβη στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Αμερική...».

Δημοσιογράφος: Θυμάμαι ένα διάγγελμα του κ. Καραμανλή, τις πρώτες ημέρες, που έλεγε ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη και η κρίση δεν θα την αγγίξει...

Γ. Παπαθανασίου: «Έλεγε ότι η κρίση θα την αγγίξει λιγότερο και πράγματι η κρίση ήρθε στην Ελλάδα με έξι μήνες καθυστέρηση...».

Δημοσιογράφος: Ήταν θωρακισμένη;

Γ. Παπαθανασίου: «Όχι όσο θα έπρεπε. Στην αρχή φάνηκε ότι θα άντεχε, αλλά στη συνέχεια ασφαλώς και δεν άντεξε, όπως δεν άντεξαν και οι άλλες χώρες. Το Μάρτιο του 2009, ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς, λέγοντάς τους ότι βασικό πρόβλημα της χώρας είναι το μεγάλο χρέος και θα πρέπει να συμφωνήσουν, τουλάχιστον, στο στόχο να το μειώσουμε. Και εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο "όχι"...».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει κάποιο κομμάτι που δεν θα επαναλαμβάνατε και με δεδομένη την κριτική που υπάρχει, ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έκρυψε το έλλειμμα;

Γ. Παπαθανασίου: «Δεν κρύψαμε κανένα έλλειμμα. Αυτό είναι απολύτως αποδεδειγμένο ότι ήταν πολιτική απόφαση του ΠαΣοΚ να αυξήσει το έλλειμμα. Όσον αφορά την αυτοκριτική, σας λέω εκ των υστέρων, ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο αυστηροί στα μέτρα που είχαμε πάρει, παρόλες τις λυσσαλέες αντιδράσεις της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι μόνο. Θα έπρεπε να έχουμε κάνει διπλές εκλογές τον Ιούνιο, ώστε η κυβέρνηση που θα προέκυπτε να είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της και να είχε πάρει πολύ πιο πριν τα δυσάρεστα μέτρα».

Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε ότι στο σημείο που βρίσκεται η χώρα και η ελληνική οικονομία, απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις θα ήταν η προσφορότερη λύση;    

Γ. Παπαθανασίου: «Όχι, δεν είμαι υπέρ των απανωτών (σ. σ. εκλογικών αναμετρήσεων). Υποστηρίζω ότι πρέπει η Νέα Δημοκρατία να έχει ισχυρή πλειοψηφία, προκειμένου να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που έχει ανάγκη η χώρα. Έχουμε δει και τις πολυκομματικές κυβερνήσεις, όπου "όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει" και υπάρχουν σημαντικές διαφορές βασικών στόχων, που ασφαλώς δεν βοηθούν να πάρουμε τις γρήγορες αποφάσεις που χρειάζονται».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα