Ο Γ. Σιακαντάρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και αναπληρωτής διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ, Γιώργος Σιακαντάρης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για το κίνημα συμπαράστασης προς τους Έλληνες, μεταξύ άλλων, είπε:

«Είμαι αρνητικός στο κίνημα συμπαράστασης προς τους Έλληνες. Όλο αυτό το κίνημα διαδίδει μια άποψη, η οποία είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για τη χώρα μας. Η άποψη ότι οι Έλληνες δε φταίνε για τίποτα. Ότι ουσιαστικά όλο αυτό είναι μια επίθεση είτε του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, είτε της Τρόικα,
δεν ξέρω και εγώ ποιων κ.λπ. Ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποιο σημαντικό πρόβλημα στην Ελλάδα, ότι όλα αυτά δημιουργούνται επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν την Ελλάδα ένα πειραματόζωο για πέρασμα κάποιων νεοφιλελεύθερων πολιτικών κ.λπ. Απόψεις που ακούγονται και στην Ελλάδα. Αν αυτή η άποψη επικρατήσει -και εδώ και έξω-, ουσιαστικά θα καταδικάσει εντελώς τη χώρα μας στην ανυποληψία και στην απόλυτη αδυναμία».

Σε άλλο σημείο είπε: «Φανταστείτε να απολύσουμε αύριο όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, καταργούμε όλες τις περιττές δαπάνες. Νομίζετε ότι η Ελλάδα θα είναι πλεονασματικό κράτος; Όχι δεν θα είναι, γιατί δεν έχει παραγωγικό μοντέλο. Γιατί δεν παράγει, δεν εξάγει, δεν έχει εξωστρεφή αστική τάξη. Αυτό το κίνημα δεν τα βλέπει αυτά τα πράγματα. Βλέπει ένα λαό ο οποίος εδώ και δύο χρόνια παλεύει, αγωνίζεται, αγωνιά. Αυτοί οι άνθρωποι που βγαίνουν έξω και διαμαρτύρονται, φοβούνται και για το δικό τους μέλλον. Και θέλουν ακριβώς να προλάβουν αυτό το μέλλον. Θα ήθελα ένα κίνημα υπέρ της Ελλάδας, που θα έλεγε "βοηθήστε τους Έλληνες". Κύριοι Τροϊκανοί, κάνετε ένα τεράστιο σφάλμα. Δε δίνετε ανάσα στον παραγωγικό ιστό της Ελλάδας. Χρειάζεται να δίνετε λιγότερη σημασία, ενδιαφέρον στον περιορισμό των δαπανών και να υπάρξουν αυτή τη στιγμή πόροι προς την Ελλάδα, οι οποίοι θα δώσουν ανάσα στην ανάπτυξη, αλλά αυστηρά ελεγχόμενα».

Και πρόσθεσε: «Πολλές από τις προτάσεις της Τρόικα, ουσιαστικά απειλούν τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, το να πάμε από τη μια άκρη στην άλλη, ότι για όλα φταίνε οι Έλληνες, ότι το πρόβλημα είναι δανειακό, μας έδωσαν λεφτά, πρέπει να τα επιστρέψουμε πίσω. Δεν είναι έτσι. Σε εμάς έδωσαν λεφτά, αλλά και κέρδισαν πολλά από τα χρήματα που μας έδιναν όλη την εποχή. Ήδη έχουμε παραγγείλει δύο υποβρύχια του ενός δισ. ευρώ (σ.σ. 500 εκατομμύρια ευρώ το καθένα) στη διετία 2009 - 2011. Γιατί δεν λένε τίποτα για αυτά τα δύο υποβρύχια; Ψάχνει η Τρόικα 450 εκατομμύρια ευρώ; Να τα. 1 δις ευρώ, σας λέω».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα