Ο Γ. Σταθάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στις 5/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:
                        *Για την ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών:

«Έρχεται το μνημόνιο και λέει να ιδιωτικοποιήσουμε τις εναπομείνασες εταιρίες, οι οποίες στο σύνολό τους είναι όλες κρατικές. Εάν λοιπόν  ιδιωτικοποιηθούν σύμφωνα
με το μνημόνιο ΙΙ και την έκθεση του ΔΝΤ θα συγκεντρωθούν 9 δισ. ευρώ. Νομίζουμε πρόκειται για ιδεοληψία,τόσο από πλευράς τρόικας, όσο και από πλευράς κυβέρνησης. Όταν το συγκεκριμένο ζήτημα επανέρχεται ως πρωταρχικό, γίνεται προκειμένου  να ενισχυθεί αυτή η ιδεοληψία και όχι για να υπάρξει πραγματική συνεισφορά στα δημόσια οικονομικά .
Καμμία από τις υπό ιδιωτικοποίηση εταιρίες δεν είναι παθητική, με εξαίρεση τον ΟΣΕ, άρα δεν επιβαρύνεται ο δημόσιος προϋπολογισμός.

                                  * Για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης:   

«Έχουμε μια δημόσια διοίκηση πολύ κακά  οργανωμένη, με μια ιεραρχική δομή  γεμάτη τμηματάρχες, χωρίς υπαλλήλους, εξαιρετικά παρωχημένη σε σχέση με την σημερινή  πραγματικότητα και με πληθώρα ανενεργών οργανισμών. Προφανώς ουδείς είναι  αντίθετος ή μάλλον θα ήμασταν πολύ θετικοί σε μια σημαντική και σοβαρή αναδιοργάνωση  της δημόσιας διοίκησης  και των  οργανισμών, προκειμένου να γίνει λειτουργική , αποδοτική, αλλά και δικαιότερη για τους πολίτες. Αυτά τα θεωρώ δεδομένα».

                                   * Για τη  διαχείριση  του ανθρώπινου δυναμικού:

Γ. Σταθάκης:  «Και  το θέμα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Αν αποσαφηνιστούν στοιχειωδώς οι κανόνες βάσει των οποίων ασκείται η δημόσια διοίκηση και απαλλαγεί από τον πολιτικό έλεγχο που επί 30 χρόνια ασκούσαν  τα κόμματα εξουσίας νομίζω ότι δεν θα υπάρξει υπάλληλος, συνδικάτο, ή συνδικαλιστές οι οποίοι δεν θα χαιρέτιζαν μια καινούργια σελίδα στη δημόσια διοίκηση, με κανόνες και  αξιοκρατία».

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να υπάρχει  δημόσιος τομέας. Ο πυλώνας του πρέπει να είναι ισχυρός σε όλους τους βασικούς τομείς κοινής ωφέλειας δηλαδή ενέργεια,επικοινωνίες και η ΔΕΗ .
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει τρία κομμάτια πολύ σημαντικά. Εμείς ενώ έχουμε αποδεχτεί την ιδέα της παραγωγής ενέργειας και από άλλες πηγές και από ιδιώτες και από οτιδήποτε άλλο , θεωρούμε ότι  η παραγωγή λιγνίτη και το δίκτυο της ΔΕΗ δεν πρέπει κατά κανένα τρόπο να ιδιωτικοποιηθούν ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα