Ο Γ. Βουδούρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, μίλησε στις 22/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου. Για τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, μεταξύ άλλων είπε:

«Ο κλάδος Υγείας που ξεχωρίστηκε του ΕΟΠΥΥ με τη συγχώνευση, εκτιμήθηκε ότι μέσα από τις διάφορες διαδικασίες που θα υπάρξουν στον εξορθολογισμό των δαπανών και στη μείωση της δαπάνης
-κυρίως του φαρμάκου-, θα είναι αρκετά, ώστε να δώσουν μια άνεση να εξελιχθεί και το οικονομικό έτος να αφήσει όσο το δυνατόν μικρότερα ελλείμματα. Αυτός είναι ο στόχος. Τώρα, αν θα το καταφέρουμε, δεν μπορώ να το πω με ακρίβεια αυτή τη στιγμή».

Και πρόσθεσε: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, όσο συνεχίζεται αυτή η ύφεση, δηλαδή ο κόσμος δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, οι επιχειρήσεις κλείνουν, η αγορά της οικοδομής έχει καθίσει, που σημαίνει ότι μειώνονται τα έσοδα και του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ. Αυτά είναι ανησυχητικά μεγέθη. Από την άλλη, οι όποιες δραστηριότητες αναπτύσσονται σε σχέση με τις δαπάνες που αφορούν το φάρμακο και τα παρακλινικά, θεωρώ ότι εξελίσσονται ικανοποιητικά, αλλά βεβαίως, είναι μια συνεχής, καθημερινή μάχη με διάφορους παράγοντες. Τι θα γράφουν οι γιατροί, τι θα τιμολογήσουν οι εταιρείες, πώς θα αντιδράσουν τα φαρμακεία...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Το μεγάλο στοίχημα είναι ο ΕΟΠΥΥ να καταγράφει κάθε μέρα μια ποιοτική λειτουργία υπέρ των ασφαλισμένων. Αυτή τη στιγμή, έχουμε πρόβλημα με τα ραντεβού των γιατρών. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, προσθέτουμε τις επόμενες δυο εβδομάδες 10.000 γιατρούς. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι 6.000 γιατροί από το ΙΚΑ -οι οποίοι θα αμείβονται επιπλέον για τα απογευματινά ιατρεία, τα ιδιωτικά τους ιατρεία- και προσλαμβάνουμε και 5.000 καινούργιους γιατρούς που θα βάλουμε στο σύστημα, κυρίως είναι στα ιατρεία και οι οποίοι είναι με ειδικότητες στοχευμένες ανάλογα με τις ανάγκες μας. Θα γίνει μια προκήρυξη, θα έχει διάρκεια δέκα ημέρες, θα υπάρχουν κριτήρια, προκειμένου να επιλεγούν. Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο ένα ποσοστό από αυτές τις 5.000 να απευθυνθεί σε νέους γιατρούς, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη να δουλέψουν και είναι καθόλα άξιοι. Αυτό θα είναι ένα 25% στις 5.000 και θα αφορά γιατρούς που έχουν πάρει την ειδικότητα από τα πέντε χρόνια και κάτω».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα