Ο Γύρος του Κόσμου

Οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών ομολογιούχων για το PSI είναι και σήμερα ένα από τα βασικά θέματα των διεθνών πρακτορείων. Επίσης, η εκτόξευση της ανεργίας στην Ισπανία στο 22.9% μεταδίδεται ως πρώτο θέμα στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων.

Reuters: Ελλάδα, πιστωτές κοντά σε συμφωνία. Οι συνομιλίες Ελλάδας και ιδιωτών πιστωτών σημείωσαν πρόοδο την Πέμπτη, σύμφωνα

και με τις δύο πλευρές και θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και σήμερα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων.

Άκερμαν: Ζωτικής σημασίας η επίλυση της ελληνικής κρίσης, ενώ οι συνομιλίες επαναλαμβάνονται μεταδίδει το Bloomberg. Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων από το Νταβός της Ελβετίας, ο επικεφαλής της Deutsche Bank επισημαίνει ότι «είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί στο θέμα της Ελλάδας, για να αποφύγουμε μια τεραστίων διαστάσεων μετάδοση, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο ερώτημα».

Την ίδια ώρα, «βουτιά» στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος συνεχίζονται μεταδίδει το Bloomberg, ενώ το Reuters αναφέρει πως οι αυξανόμενες ανησυχίες για την Πορτογαλία και την Ελλάδα επηρεάζουν αρνητικά τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο.

Ισπανία: Η ανεργία άγγιξε το 22,9%, στο τρίτο τρίμηνο του 2011. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νούμερο που καταγράφεται στον ανεπτυγμένο κόσμο, σημειώνει το Γαλλικό πρακτορείο.

Στις ΗΠΑ, το 2011 έκλεισε με σημαντική άνοδο στους ρυθμούς ανάπτυξης μεταδίδει το Associated Press.

Σε άλλα διεθνή θέματα, συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία σήμερα αναφέρει το Reuters. Συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών το βράδυ της Παρασκευής το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα σχετικά με τη Συρία.

Στην γειτονική Τουρκία, ο πληθυσμός έφθασε τα 74,5 εκατομμύρια αναφέρει το Anadolu βάσει των στοιχείων της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Τριπλασιάστηκε το μέσο ποσό δωροδοκίας στη Ρωσία το 2011, σύμφωνα με την υπηρεσία οικονομικής ασφάλειας του υπουργείου Εσωτερικών μεταδίδει το Ria Novosti. Ο μέσος όρος του ποσού των δωροδοκιών, που έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα έφθασε τα 7,886 δολάρια ΗΠΑ, αυξανόμενο κατά 250%.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Βουδούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα