Ο Γύρος του Κόσμου

H υποβάθμιση έξι χωρών από τη Moody's και οι προειδοποιήσεις της προς Λονδίνο, Παρίσι και Βιέννη είναι ένα από τα βασικά θέματα των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων αυτή την ώρα.

Βασικό θέμα επίσης και ο προϋπολογισμός των 3,8 τρισ δολαρίων, που κατέθεσε χθες στο Κογκρέσο ο Αμερικανός πρόεδρος και που αναμένεται να αποτελέσει βασικό θέμα στην εκστρατεία επανεκλογής του.

Reuters: O προϋπολογισμός

του Ομπάμα το εναρκτήριο λάκτισμα για τον στόχο της φετινής χρονιάς, την ενίσχυση των δημοσίων δαπανών και την αύξηση φόρων στους πλούσιους. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε αύξηση των δαπανών ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη και υψηλότερη φορολογία για τους πλούσιους, δίνοντας έτσι το στίγμα για το όραμα του για τις ΗΠΑ ενόψει των φετινών εκλογών, μέσω ενός προϋπολογισμού που δέχθηκε τα πυρά των Ρεπουμπλικανών για αποτυχία μείωσης των ελλειμμάτων.

Την ίδια ώρα, το Bloomberg σε ανάλυσή του επισημαίνει ότι ο Ομπάμα έχασε την ευκαιρία μιας φορολογικής μεταρρύθμισης με τον νέο προϋπολογισμό των 3,8 τρισ δολαρίων.

Υποβάθμιση της Ιταλίας, Πορτογαλίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας, Μάλτας και Ισπανίας από τη Moody's και αναθεώρηση σε αρνητικό του outlook για Γαλλία, Βρετανία και Αυστρία μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Iταλία, Ισπανία υποβαθμίστηκαν από τη Moody's, καμπανάκι κινδύνου για το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει το Bloomberg. H απόφαση αυτή του οίκου αξιολόγησης επισημαίνει τον κίνδυνο ότι η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα συνεχιστεί την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προετοιμάζουν μια νέα συνάντηση αύριο για να συζητήσουν το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, μια ημέρα μετά την έγκριση των μέτρων λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, η Ελλάδα παραδέχθηκε ότι δυσκολεύεται να σφραγίσει μια διάσωσή της μεταδίδει το Reuters. Η Ελλάδα παραδέχθηκε ότι ακόμα αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να πείσει την Ε.Ε και το ΔΝΤ να τη σώσουν από τη χρεοκοπία ακόμα και μετά την έγκριση των νέων μέτρων λιτότητας και της περικοπής των δαπανών. Δύσπιστη η Ε.Ε διεμήνυσε στην κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Λουκά Παπαδήμο να της παραδώσει έγγραφες δεσμεύσεις ότι θα εφαρμοστούν στο ακέραιο τα μέτρα, που εγκρίθηκαν από το Κοινοβούλιο και μετά τις εκλογές του Απριλίου.'

Παράλληλα, το Associated Press αναφέρει πως υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν σημειώνοντας ότι η Γερμανία επιμένει πως χρειάζεται χρόνος μέχρι την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας.

Σε άλλα διεθνή θέματα, η κρίση της Ευρωζώνης στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Κίνας αναφέρει το AFP. Αυτή την ώρα συνάντηση πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Γουέν Τζιαμπάο.

BBC: Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη το βασικό θέμα συζήτησης στο Ευρωσινικό Συνέδριο στο Πεκίνο. Συνάντηση του Κινέζου πρωθυπουργού Χουέν Τζιαμπάο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι. Ενδεχόμενο στην ατζέντα των συνομιλιών να βρεθούν η Συρία και το

Keywords
Τυχαία Θέματα