Ο Γύρος του Κόσμου

H μη ολοκλήρωση της συμφωνίας από τους πολιτικούς αρχηγούς και το ταξίδι του Ε. Βενιζέλου στις Βρυξέλλες για να ενημερώσει το Eurogroup, καθώς και η κατάσταση στη Συρία, κυριαρχούν στη θεματολογία των διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα.

Reuters: Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ταξιδεύει προς Βρυξέλλες με μη ολοκληρωμένη τη συμφωνία για τη νέα
δανειακή σύμβαση. Οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί απέτυχαν χθες να συμφωνήσουν για το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, το «τίμημα» δηλαδή για μια δανειακή σύμβαση που θα απέτρεπε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, αναγκάζοντας τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να πάει στους ομολόγους του με μια μη ολοκληρωμένη συμφωνία.

Bloomberg: Εμπλοκή στις συνομιλίες στην Ελλάδα, ενώ ο Βενιζέλος ταξιδεύει προς Βρυξέλλες. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα κενά στη συμφωνία που απαιτείται για τη διασφάλιση 130 δις ευρώ για τη διάσωση της χώρας, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η Ελλάδα και οι πιστωτές της έκλεισαν τις συνομιλίες χωρίς να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταδίδει το Associated Press. Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τους έχει δοθεί ένα περιθώριο 15 ημερών για να προβάλουν μια βιώσιμη εναλλακτική προκειμένου να καλυφθεί μια «τρύπα» 300 εκ ευρώ, μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε χθες στις διαπραγματεύσεις των πολιτικών αρχηγών.

Η Ελλάδα ελπίζει να της δοθεί το πακέτο βοήθειας παρά την εμπλοκή που σημειώθηκε στο θέμα των συντάξεων μεταδίδει το ρωσικό Ria Novosti.

Την ίδια ώρα, ωστόσο σε άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ λόγω των διαβεβαιώσεων από Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogrpoup μεταδίδει το Bloomberg.

Παράλληλα, μεγάλη έμφαση δίνουν τα διεθνή πρακτορεία στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μόντι με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επιδείξουν την «πλήρη δέσμευσή τους» στην οικονομική ολοκλήρωση της Ευρώπης, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση χρέους μεταδίδει το Associated Press.

Σε άλλα διεθνή θέματα,  «καταστροφική» χαρακτήρισε ο γ.γ. του ΟΗΕ την μη επίτευξη συμφωνίας για τη Συρία από το Συμβούλιο Ασφαλείας αναφέρει το Reuters.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην πόλη Χομς μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το ρωσικό Ria Novosti κάνει λόγο για 117 νεκρούς επικαλούμενο το δίκτυο Al Arabiya.

Στη γειτονική Τουρκία, το Anadolu δίνει έμφαση στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Ουάσινγκτον, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με μέλη του Κογκρέσου. Ωστόσο, δεν αναφέρεται πουθενά πληροφορία για συνάντηση με την αμερικανίδα ομολόγό του.

Στη Ρωσία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «απειλεί» να διακόψει τις επαφές με τη Ρωσική Βουλή λόγω των παρατυπιών στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές μεταδίδει το Ria Novosti.
Keywords
Τυχαία Θέματα