Ο καιρός σήμερα

Οι τοπικές βροχές στα ΒΔ, η άνοδος της θερμοκρασίας και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως σε νότιες και κεντρικές περιοχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως τις πρωινές ώρες. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα τοπικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, η ΕΜΥ προβλέπει στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και τη νύχτα στα βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι, νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, στα πελάγη 6 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα