Ο Κάρλος Μάρτιν στον Αθήνα 9.84

«Οι αστοχίες στο ελληνικό πρόγραμμα δεν προέκυψαν από τον κακό σχεδιασμό, αλλά από προβλήματα στην εφαρμογή του», δηλώνει στον Αθήνα 9.84 και τους Ν. Νώτη και Γ. Παπαγεωργίου ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν στην Ελλάδα, Κάρλος Μάρτιν, εν μέσω του εμφυλίου που έχει ξεσπάσει στην τρόικα μετά την αυτοκριτική του ΔΝΤ

για λάθη και ατυχείς χειρισμούς. Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ επιχειρεί να ρίξει τους τόνους λέγοντας πως «η αξιολόγηση αφορούσε το πρώτο πρόγραμμα» και ότι «το ισχύον προχωρεί κανονικά», ενώ θέση πήρε και η Γερμανία επιμένοντας στη θέση της «περί χρόνιων παραλείψεων από την ελληνική πλευρά».

Η ελληνική κυβέρνηση, ήδη, αντιμετωπίζει τα λάθη που έγιναν από τους δανειστές κατά τη διάσωση της χώρας, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Ελσίνκι.

Αρνητικός σε νέο κούρεμα ο Σόιμπλε

«Δεν υπάρχει δέσμευση των κρατών της Ευρωζώνης» για μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, φέρεται να δήλωσε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών, τις οποίες επικαλείται η οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σόιμπλε, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, αρνήθηκε ότι οι «περαιτέρω ελαφρύνσεις» στις οποίες αναφέρεται το ΔΝΤ συνιστούν υπόσχεση για νέο «κούρεμα» χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα