Ο Μ. Τρεμόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, μίλησε στις 11/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Δε βγήκε ποτέ από το τραπέζι (σ. σ. το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας), αλλά κατά καιρούς δίνεται έμφαση στη μια ή στην άλλη εξέλιξη. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης συνολικά και όχι μόνο για την Ελλάδα...».

Και πρόσθεσε: «Συνεχώς στην Ελλάδα,
αυτά τα δύο χρόνια, κάνουμε επιλογές με "το πιστόλι στον κρόταφο". Δεν είναι δυνατόν να έχουν ομολογήσει αποτυχία της πολιτικής του μνημονίου και να εξακολουθούν να εφαρμόζουν πολιτικές στην ίδια κατεύθυνση...
Η Ελλάδα βουλιάζει ακόμη περισσότερο. Φταίνε τελικά οι Έλληνες; Αποδείχτηκε ότι είναι μια κρίση του συστήματος... Η Ελλάδα, λόγω των δικών της αδυναμιών, προβλημάτων, πελατειακού κράτους και όλα αυτά που ξέρουμε, ήταν ο αδύνατος κρίκος μόνο, μιας κρίσης και τα προβλήματα υπάρχουν από τον ίδιο σχεδιασμό του ευρώ, αλλά κυρίως από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν είναι παρά μόνο μια νομισματική ένωση, όχι μια οικονομική και πολιτική ένωση. Για αυτό και ο άξονας Μέρκελ - Σαρκοζί, στην ουσία προσπαθεί να καλύψει αυτό το κενό, χωρίς να έχει όμως δημοκρατική νομιμοποίηση...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα έχει να διαλέξει ανάμεσα στην πολιτική της λεγόμενης σταθερότητας, της δημοσιονομικής πειθαρχίας και στην πολιτική της αλληλεγγύης. Όχι "χάιδεμα" των αδυναμιών των Ελλήνων ή των άλλων χωρών. Σε μια δύσκολη στιγμή, όταν ένα διαμέρισμα της πολυκατοικίας παίρνει φωτιά, όλοι το αντιμετωπίζουν στην έναρξή του, όχι αφού διαδοθεί η πυρκαγιά».

*Για την ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο, σχετικά με το πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο:

«Το «πάρκο Πετσάλνικου» είναι μια προστατευόμενη περιοχή στο Γράμμο και είπαμε ότι δεν μπορεί σήμερα να δίνεται 1,5 εκατομμύριο από το ταμείο της Βουλής, για ένα οικοδομικό έργο μέσα σε ευαίσθητα οικοσυστήματα. Θα έπρεπε να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση... Μας απαντά ο Επίτροπος για το Περιβάλλον ότι δεν έχει ιδέα για το τί έχει γίνει και θα ζητήσει πληροφορίες και τη συμμόρφωση της Ελλάδας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Περιμένουμε την παρέμβασή του».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα