Ο Μ. Βαρβιτσιώτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την επίσκεψη Μέρκελ:

«Νομίζω ότι είναι μια στήριξη της χώρας μας συνολικότερα. Είναι στήριξη σε μια χώρα η οποία μέχρι τώρα βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου με το σενάριο εξόδου από το ευρώ και  την οποία ουδείς διεθνής ηγέτης έχει επισκεφθεί την τελευταία τριετία».

Δημοσιογράφος: Λέτε ότι διασκεδάζονται οι
ανησυχίες αυτές με την άφιξη Μέρκελ;

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης... Υπάρχει ένα σενάριο το οποίο κυκλοφορεί ακόμα, ότι δηλαδή  θα δούμε το Grexit αμέσως μετά της αμερικανικές εκλογές. Το να έρθει στην Αθήνα η κα Μέρκελ 25 μέρες πριν από την εκλογική διαδικασία στις Ηνωμένες Πολιτείες ,το διαψεύδει ».

Δημοσιογράφος: Ακούσαμε τον κο Βενιζέλο στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του να βάζει κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να ψηφίσει τα μέτρα το ΠαΣοΚ. Προϋποθέσεις οι οποίες είναι μαξιμαλιστικές και σχεδόν ανελαστικές ,σχεδόν αδύνατον να υλοποιηθούν... Αυτό δε θα δυσκολέψει τα πράγματα στην ψηφοφορία;

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Το ΠαΣοΚ αντιμετωπίζει πρόβλημα εσωτερικής συνοχής για το οποίο ευθύνονται και πολλές από τις αποφάσεις του κου Βενιζέλου. Όπως η απόφαση να μην μετάσχει με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση. Να προσπαθεί να βάζει κόκκινες γραμμές τις οποίες ο ίδιος ουδέποτε τήρησε, σε οποιαδήποτε μορφή διαπραγμάτευσης έκανε, σε αυτή την κυβέρνηση, με τέτοιο τρόπο, νομίζω ότι δε θα μπορέσει όχι μόνο να πείσει κάποιον, αλλά δε θα μπορέσει ούτε καν να υπηρετήσει τον στόχο ως το τέλος...
Δεν έχει τεθεί ακόμα θέμα μη υπερψήφισης των μέτρων από τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες υπάρχει και η επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για να κλείσει το πακέτο. Νομίζω ότι οποιεσδήποτε αντιρρήσεις ή ότι έχει να πει θα το πει εκεί. Θεωρώ πάντως ότι σήμερα, αν κάποιος από τους πολιτικούς εταίρους αποφασίσει να μην ψηφίσει τα μέτρα, δε θα ωφεληθεί πολιτικά, αντιθέτως, θα χάσει. Σε αξιοπιστία αλλά και εκλογικά γιατί θα οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές. Δεν περνάνε και θα οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές.
Μη υπερψήφιση των μέτρων σημαίνει διακοπή της χρηματοδότησης. Που σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να χρηματοδοτούμαστε. Αυτό δεν πρόκειται να το ανεχθεί η κυβέρνηση. Για να είμαστε πολύ ειλικρινείς. Θα οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές. Άλλωστε τα μέτρα τα οποία ψηφίζουμε είναι πάνω κάτω το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης Βενιζέλου».

* Για ενδεχόμενο ανασχηματισμό μετά την εκταμίευση της δόσης:

«Νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη από τους δύο πολιτικούς εταίρους να μετέχουν με πιο ισχυρό τρόπο και πιο πολιτικό στην κυβέρνηση. Αυτό νομίζω ότι θα είναι το αποτέλεσμα του ανασχηματισμού... Τα δύο κόμματα αυτά νομίζω ότι έχουν καταλάβει ότι δεν ήτανε σωστή η επιλογή τους να μην συμμετέχουν με πολιτικά πρόσωπα. Αυτό βέβαια δεν αφορά το κόμμα της ΝΔ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα