Ο Ν. Κακλαμάνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα,Πόλη της Ζωής μας», μίλησε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στην έκτακτηεκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84» με τη Νόνη Καραγιάννη.

Για τα επεισόδια στοκέντρο της Αθήνας, μεταξύ άλλων είπε:

«Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Καμίνη και το γραμματέα τουΔήμου, από τον οποίο έμαθα πριν από λίγο ότι έχει επιχειρηθεί κατάληψητου Δημαρχιακού Μεγάρου στην πλατεία Κοτζιά και άκουσα από το Δήμαρχοτο πρωτοφανές: ζήτησε ο άνθρωπος το αυτονόητο, να πάει

στο ΥπουργείοΠροστασίας του Πολίτη, να παρακολουθεί τα γεγονότα στο θάλαμοεπιχειρήσεων και του απαγορεύθηκε. Θεωρώ ότι είναι πρωτοφανή πράγματααυτά. Εγώ, το Δεκέμβριο του 2008, δεν είχα διανοηθεί, ούτε οι ένστολοι,ούτε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, να μου πουν να μην πάω. Ήμουντρεις ημέρες εκεί, όχι βεβαίως για να καθοδηγούμε ή να ελέγχουμε -δενείναι δική μας δουλειά, ούτε γνώσεις έχουμε-, αλλά για να έχω εικόνα,για να μπορώ να καθοδηγώ τα ειδικά συνεργεία του Δήμου και κυρίως να ταπροστατεύω. Είναι μέγα θέμα από ένα υπουργείο που έχει τεράστια ευθύνηγια το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην πόλη.
Και εγώ δεν είμαι υπέρ του μνημονίου, αλλά στο όνομα του όποιουαντιμνημονιακού αγώνα να καίγεται η πολιτιστική κληρονομιά της πόλης,τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, νακαταστρέφονται περιουσίες... Αυτοί δεν είναι αντιμνημονιακοί, αυτοίείναι αντιδημοκράτες και ανθέλληνες. Είναι άλλο το ένα πράγμα και άλλοτο άλλο. Νομίζω ότι απόψε κιόλας η κυβέρνηση και ο περιφερειάρχηςπρέπει να σκεφτούν και να αποφασίσουν μήπως πρέπει να κηρύξουν τηνΑθήνα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, πριν να είναι πολύ αργά και πρινδούμε ακόμη χειρότερα. Δεν ξέρω τι άλλο περιμένουν να δουν, για να τοκάνουν αυτό».

Δημοσιογράφος: Ο κ. Καμίνης -δεν ξέρω αν συμμερίζεστε αυτή την άποψη-,μίλησε για ένα οργανωμένο σχέδιο να καεί η πόλη, δηλαδή να επικρατήσειμια κατάσταση ανομίας, στην πρωτεύουσα της χώρας...

Ν. Κακλαμάνης: «Μιλάτε σε έναν άνθρωπο ο οποίος τα υπέστη επί τέσσεριςημέρες και θυμάστε ότι στην ουσία μόνος, ως Δήμαρχος, ήμουν στουςδρόμους. Εν πάση περιπτώσει, υπήρχε μια άλλη πολιτική στρατηγική, πουεγώ δεν μπορώ να την κατανοήσω σε τέτοιες περιπτώσεις και μόνο με τουςανθρώπους του Δήμου κρατήσαμε την πόλη όρθια. Βέβαια δεν ξέρω απόπού... Ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, το συμμερίζομαι και εγώ. Από πούείναι, δεν μπορώ να ξέρω. Σε αυτές τις στιγμές οι όποιες αντιθέσειςμπορεί να έχει ο πρώην με τον νυν Δήμαρχο, δεν έχουν θέση. Για αυτό καιπήρα τον κ. Καμίνη και του είπα ότι είμαι στη διάθεσή του και ήδηζήτησα από το γενικό γραμματέα να του μεταφέρει ότι πρέπει να γίνειέκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου αύριο κιόλας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα