Ο Ν. Μηταράκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Νότης Μηταράκης, μίλησε στις 14/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για το ενδεχόμενο πιθανής κυβέρνησης συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων, μεταξύ άλλων είπε:

«Αν δεν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση, θα πιεστούμε να πάρουμε πάλι οριζόντια μέτρα. Δεν κινδυνολογώ. Είναι ένα υπαρκτό σενάριο».

Δημοσιογράφος: Ισχυρή κυβέρνηση είναι, στη δική σας οπτική μόνο, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση;

Ν. Μυταράκης: «Στην πράξη δεν έχει μεγάλες αλλαγές σε αυτή τη χώρα
και οι μεγάλες αλλαγές σε όλες τις χώρες, ουδέποτε σχεδόν, έγιναν από κυβερνήσεις συνεργασίας και να ψάξουμε στην ιστορία για αυτό. Χρειάζεται αυτή την στιγμή μια κυβέρνηση, η οποία μπορεί να σταθεί και να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη. Να πω ένα παράδειγμα. Με το ΠαΣοκ μας χωρίζει πολιτική και οικονομική άβυσσος. Δυο χρόνια τώρα, στην πράξη, δεν έκανε τίποτα για την περιστολή των δημοσίων δαπανών, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους, γιατί εκεί βρίσκεται η εκλογική του βάση. Πώς, λοιπόν, και πού να συνεργαστούμε; Να συνεργαστούμε με τα κόμματα της Αριστεράς, τα οποία αν εμείς πιστεύουμε ότι η λύση για αυτόν τον τόπο δεν είναι πλέον το δημόσιο, αλλά οι υγιείς δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα, η επιχειρηματικότητα, το δαιμόνιο του Έλληνα; Με ποιους θα συνεργαστούμε; Με αυτούς που που έδιωχναν κάθε επένδυση από αυτή τη χώρα; Με αυτούς που έδιωχναν τους τουρίστες από τα λιμάνια; Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα συνεργασίας».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα