Ο Ντράγκι θα μιλήσει σε Γερμανούς βουλευτές

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα συναντηθεί με Γερμανούς βουλευτές την 24η Οκτωβρίου, με αποκλειστικό ζήτημα στην ημερησία διάταξη των συνομιλιών την παρατεταμένη κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος τα μέλη των επιτροπών Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου, καθώς και εκείνα των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ (Κάτω Βουλής), Νόρμπερτ Λάμερτ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Ντράγκι είπε στην εφημερίδα

Süddeutsche Zeitung (Μόναχο) ότι "επιθυμεί να δώσει εξηγήσεις όσον αφορά την ακολουθούμενη από την ΕΚΤ πολιτική", μετά τις επικρίσεις γι' αυτήν στη Γερμανία, τόσο από τους ιθύνοντες της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, όσο και από έγκριτους Γερμανούς οικονομολόγους.

"Θα ανταποκριθώ πρόθυμα σε πρόσκληση των βουλευτών να δώσω εξηγήσεις για την πολιτική της ΕΚΤ", είχε επί λέξει αναφέρει στην συνέντευξη αυτή ο Ντράγκι.

Η Μπούντεσταγκ εναντιώνεται κατά μεγάλη πλειοψηφία στο νέο πρόγραμμα της ΕΚΤ να αγοράζει στη δευτερογενή αγορά ομολόγων τίτλους κρατών-μελών της 17μελούς ευρωζώνης χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο να ζητούν "διάσωση", υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με "χρηματοδότηση δημόσιων ελλειμμάτων".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα