Ο Οδ. Βουδούρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης, μίλησε στις 12/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠαΣοΚ, το νέο κομματικό εγχείρημα Κατσέλη - Καστανίδη και τη Δημοκρατική Αριστερά, μεταξύ άλλων είπε:

«Είναι πολύ αργά (σ. σ. για επιστροφή στο ΠαΣοΚ) και πολύ λίγο το άνοιγμα. Το ΠαΣοΚ, δυστυχώς, δείχνει ότι έχει απολέσει ακόμα και το δημοκρατικό του χαρακτήρα. Θεωρώ ότι αυτό που έγινε χθες, το γεγονός
ότι η ηγεσία του ΠαΣοΚ φάνηκε ανίκανη να οργανώσει μια ουσιαστική διαδικασία διαδοχής, οργανώνοντας μια πραγματική ανταλλαγή ή αντιπαράθεση ιδεών, αποκλείοντας τον κ. Παπουτσή -άσχετα αν συμμερίζομαι ή δεν συμμερίζομαι τις απόψεις του κ. Παπουτσή, αλλά ο κ. Παπουτσής σίγουρα είναι ένα στέλεχος το οποίο δικαιούται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠαΣοΚ-, αυτό δείχνει πραγματικά ότι το ΠαΣοΚ έχει φτάσει σε ένα τέλμα και πραγματικά νομίζω ότι δεν υπάρχει χώρος για ανθρώπους σαν και εμένα σε αυτόν τον σχηματισμό».

Δημοσιογράφος: Οι πληροφορίες λένε ότι τα επόμενα 24ωρα, την Τετάρτη δηλαδή, θα ανακοινωθεί ένα νέο κομματικό πολιτικό εγχείρημα από την κ. Κατσέλη και τον κ. Καστανίδη... Είστε σε επαφή με αυτό το χώρο;

Οδ. Βουδούρης: «Ναι, το βλέπω πολύ θετικά. Συζητώ και με την κ. Κατσέλη, αλλά και με τους άλλους συναδέλφους και με ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι βουλευτές».

Δημοσιογράφος: Θα συμμετέχετε;

Οδ. Βουδούρης: «Όχι, δε θα συμμετάσχω σε αυτό το κόμμα. Θα είμαι σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους, διότι έχουμε ιδέες οι οποίες είναι πολύ κοντινές. Πιστεύω ότι η κίνησή τους είναι θετική, διότι δίνει μια διέξοδο σε ανθρώπους του ΠαΣοΚ, οι οποίοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν με αυτό τον δρόμο που έχουμε πάρει με την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου. Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι η ηγεσία του ΠαΣοΚ, πλέον, έχει κάνει μια στροφή προς τη Δεξιά, θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία και θα συγκροτήσει έναν πόλο, ο οποίος θα αυτοπαρουσιάζεται ως ένας κεντρώος πόλος. Στην πραγματικότητα θα είναι δεξιός, νεοφιλελεύθερος πόλος. Θα πρέπει λοιπόν να συγκροτηθεί και ένας άλλος πόλος. Στο χώρο τον οποίο μέχρι τώρα δέσποζε το ΠαΣοΚ, θα πρέπει να συγκροτηθεί και ένας αριστερός πόλος, ο οποίος όμως θα προτείνει έναν άλλο δρόμο, μαι εναλλακτική λύση. Και όσο πιο δυνατός θα είναι αυτός ο πόλος, τόσο πιο γρήγορα πιστεύω θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση».

Δημοσιογράφος: Πώς παρακολουθείτε το εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς;

Οδ. Βουδούρης: «Πιστεύω πως είναι ίσως από τα πιο ελπιδοφόρα μηνύματα τα οποία υπάρχουν, γιατί η Αριστερά είναι μια πάρα πολύ σημαντική δύναμη στην Ελλάδα ιστορικά... Το εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ότι, κρατώντας τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, δέχεται να αναλάβει ευθύνες διακυβέρνησης. Δέχεται να συμμετάσχει πρακτικά στο να πάμε μπρος, κάτι το οποίο η υπόλοιπη Αριστερά μέχρι τώρα έχει αρνηθεί...».

Δημοσιογράφος: Να υποθέσω ότι είστε "ανοιχτός" στο θέμα συμμετοχής στη Δημοκρατική Αριστερά;

Οδ. Β
Keywords
Τυχαία Θέματα