Ο Ρέσλερ επιμένει επικριτικά για την Αθήνα

Tην απογοήτευσή του για τη συνεργασία της Ελλάδας σε θέματα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας εκφράζει για μία ακόμη φορά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse» ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.«Έχουμε προσφέρει πλήρη υποστήριξη στην ελληνική πλευρά. Η ενδιάμεση αξιολόγηση, ωστόσο, είναι απογοητευτική. Η υποστήριξή μας δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή» επισημαίνει ο Γερμανός αντικαγκελάριος και τονίζει ότι η Ελλάδα

πρέπει να είναι έτοιμη για καλύτερη συνεργασία. «Η προθυμία μας να βοηθήσουμε και η αλληλεγγύη μας είναι μεγάλη. Πρέπει, όμως, να καταβληθούν προσπάθειες και από την ελληνική πλευρά».

Ερωτηθείς αν αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς είχε από την αρχή μιλήσει για χρεοκοπία της Ελλάδας, ο κ. Ρέσλερ εκτιμά πως «η Ευρώπη θα είχε σήμερα προχωρήσει περισσότερο, αν είχε φροντίσει να εισαχθεί μια ομαλή διαδικασία πτώχευσης» κράτους-μέλους.

Παράλληλα όμως, προειδοποιεί για τον κίνδυνο από τη διαρκή εικοτολογία γύρω από το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα: «Δεν βοηθά να ηρεμήσουν οι αγορές» εξηγεί και επιμένει στην ανάγκη για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα