Ο Θ. Παφίλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Κ.Κ.Ε, Θανάσης Παφίλης, μίλησε στις 27/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Δημιουργήθηκε θόρυβος με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος πρότεινε μεταξύ άλλων έναν συνασπισμό κομμάτων, με πρωθυπουργό την κ. Παπαρήγα, μετά τις εκλογές... Ποια μπορεί να είναι η κυβερνητική πρόταση μετά την 7η Μαΐου
του Κ.Κ.Ε;

Θ. Παφίλης: «Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο με τέτοιες προτάσεις και τέτοιες φούσκες και φωτοβολίδες. Γιατί αυτές τι είναι; Για παράδειγμα, βγαίνει ο κ. Τσίπρας, ο Συνασπισμός δηλαδή, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και προτείνει να συνεργαστούμε, για να πάρουμε τις 50 έδρες που παίρνει το πρώτο κόμμα. Ψέμα μεγάλο. Γιατί τις 50 έδρες δεν τις παίρνει συνασπισμός κομμάτων. Αλλά τις παίρνει το πρώτο κόμμα. Δε το ήξερε αυτό; Γιατί το έκανε; Κοροϊδία απέναντι στον λαό».

Δημοσιογράφος: Αυτό είναι η απάντηση στο θέμα των μονοεδρικών..

Θ. Παφίλης: «Όχι, είναι στο θέμα των 50, στο πριμ των 50 εδρών. Το ίδιο και στις μονοεδρικές. Άλλη κοροϊδία. Δεν ήξερε ότι οι μονοεδρικές έδρες θα αφαιρεθούν από το συνολικό ποσοστό; Δεν ξέρουν οι μηχανισμοί και ο ίδιος πώς λειτουργεί ο εκλογικός νόμος; Ακόμα και αν πηγαίναμε -που θα γινόμασταν ρεζίλι, γιατί άλλα θα έλεγε ο ένας, άλλα θα έλεγε ο άλλος-, τι θα λέγαμε; Έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση εμείς, μέσα αυτοί. Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής εμείς, άλλα αυτοί. Μονομερής διαγραφή του χρέους εμείς, αυτοί θα έλεγαν να το διαπραγματευτούμε. Χώρια από αυτό και πρακτικά -και γιατί λέω ότι αυτές είναι προεκλογικές φούσκες, που έχουν ένα στόχο να αλιεύσουν ψήφους σε θολά νερά-, αφού οι οχτώ έδρες οι μονοεδρικές θα αφαιρούνταν, αν τις έπαιρνε όλες ας πούμε το Κ.Κ.Ε από άλλες περιοχές και δεν θα άλλαζε τίποτα στον συσχετισμό. Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν αυταπάτες. Το πιο ειλικρινές θα είναι ότι, εφόσον γνωρίζεις ότι έχεις μεγάλες στρατηγικές διαφορές με ένα κόμμα, να πεις ο καθένας παρουσιάζει τις θέσεις του και πάει στον λαό και ζητάει να το ψηφίσει. Και όχι να κοροϊδεύεις τον κόσμο, ότι μπορείς να κάνεις μια συνεργασία και μάλιστα πολύ περισσότερο που όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορείς αυτό το κόμμα -ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δηλαδή-, ότι είναι καθυστερημένο, ότι δεν προσαρμόζεται σήμερα, ότι έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του και τέτοια. Και δεύτερον, όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συνεργάζεται και με το ΠαΣοΚ και με τη Νέα Δημοκρατία, ακόμα και με το ΛΑ.Ο.Σ συνεργάστηκε στην Ικαρία, για να πάρει είτε ομοσπονδίες, είτε εργατικά κέντρα στα όποια έχει κάποια πλειοψηφία το Κ.Κ.Ε ή το ΠΑΜΕ. Δεν είναι υποκριτικό αυτό απέναντι στον κόσμο;».

Σε άλλο σημείο είπε: «Πρέπει να είναι ισχυρό το Κ.Κ.Ε, γιατί πρώτον με ένα μεγάλο ποσοστό του Κ.Κ.Ε θα φοβηθούν. Το λέω έτσι. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα εδώ και αυτοί που κατέχουν τον πλούτο. Δεύτερον, μπορεί το Κ.Κ.Ε με τέτοια άνοδο να δώσει θάρρος στον κόσμο, να σηκώσει κεφάλι, να οργανωθούν αγώνες, για να αποτρέψουμε αυτ
Keywords
Τυχαία Θέματα