Ο Τύπος σήμερα

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων του Ιουνίου, οι μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος με καταργήσεις φορολογικών απαλλαγών και οι εκτιμήσεις του Τύπου για πιθανή ημερομηνία εκλογών, είναι -μεταξύ άλλων- κάποια από τα βασικά θέματα που κυριαρχούν στον
υριακάτικο Τύπο.
Αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα:

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Κλειδώνουν οι εκλογές- Σενάρια συγκυβέρνησης"Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλαγή κλίματος διαπίστωσε ο κ. Λ. Παπαδήμος στις Βρυξέλλες αλλά και αγωνία για τις εκλογές και τη συνέχιση του προγράμματος σταθερότητας. Ο πρωθυπουργός κινείται με την εκτίμηση ότι όλες οι θεσμικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με το PSI και τη δανειακή σύμβαση θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου, οπότε ανοίγει ο δρόμος των εκλογών".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Πόσο θα κοπεί ο μισθός σας- Μεγάλο ψαλίδι και στις συντάξεις" Η εφημερίδα γράφει ότι "αλαλούμ έχει δημιουργήσει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και ριζική αλλαγή των εργασιών σχέσεων στη χώρα.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Θερινή επίθεση σε αποζημιώσεις και εφάπαξ"Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες, επώδυνες ανατροπές τον Ιούνιο προωθεί η τρόικα με περικοπές ή και κατάργηση του εφάπαξ και των αποζημιώσεων. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι βρίσκεται η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς και των συντάξεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Πειραιώς Σεραφείμ-Ο Οικουμενισμός είναι ο τελευταίος Πρόδρομος του Αντίχριστου" Η εφημερίδα γράφει ότι "Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς: "Ο Οικουμενισμός είναι κοινόν όνομα δια τους ψευδοχριστιανισμούς, δια τας ψευδοεκκλησίας της Δυτικής Ευρώπης".

Η ΕΠΟΧΗ: "Να τους πάρουμε με τις πατάτες!"Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την απαραίτητη κατανόηση και ένα είδος αλληλεγγύης μεταξύ τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν να γίνουν οι εκλογές τέλος Απριλίου ή αρχές Μαρτίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Έρευνα ΣΔΟΕ στον Στρατό για νοθευμένα καύσιμα"Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ΣΔΟΕ "μπαίνει" στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο λόγος; Για να ερευνήσει υπόθεση αλλοίωσης υγρών καυσίμων. Η εξέλιξη αυτή, όμως, δεν αποτελεί παρά την κορυφή της πυραμίδας όσων συμβαίνουν στην αγορά των πετρελαιοειδών".

Η ΝΙΚΗ: "Ποιοι και πώς φυγαδεύουν τα λεφτά στο εξωτερικό"Η εφημερίδα γράφει ότι "βήμα-βήμα η διαδικασία που νομιμοποιεί τη "μετανάστευση" των καταθέσεων. Πώς μπορεί να ανοίξει ο οποιοσδήποτε λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού από την Ελλάδα".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Μισθοί πείνας τιμές πολυτελείας"Η εφημερίδα γράφει ότι "μόνιμος μηχανισμός διαρκούς μείωσης μισθών και δικαιωμάτων. Μαχαίρι 22% με 32% στους κατώτατους, 40% έως 50% στις κλαδικές αποδοχές αναδρομικά από 1η Φεβρουαρίου".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κλείδωσαν οι εκλογές για 6 Μαΐου"Η εφημερίδα σημειώνει ότι " "κλειδώνει" η ημερομηνία των εκλογών μετά τη συμφωνία της Τρόικας με τον πρωθυπουργό Παπαδήμο να οδηγηθεί ομαλά η χώρα- μετά την ολοκλήρωση του προγ
Keywords
Τυχαία Θέματα