Ο Β. Οικονόμου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλος της προανακριτικής επιτροπής, Βασίλης Οικονόμου, μίλησε στις 5/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τα χθεσινά γεγονότα στην προανακριτική επιτροπή:

«Η επιτροπή έχει πέρα από την ατομική ευθύνη του καθενός και την συνολική εικόνα της, η οποία δεν είναι καθόλου καλή αυτήν την στιγμή. Αν διαβάσατε σήμερα στα δημοσιεύματα, τους διαλόγους και όλα τα χθεσινά ευτράπελα, άθλια και γελοία συμβάντα, εν πολλοίς, θα δείτε ότι πρωταγωνιστούν δύο - τρεις συγκεκριμένοι
άνθρωποι. Η επιτροπή έχει δεκατρείς βουλευτές. Οι πρωταγωνιστές αυτών των διαλόγων μονίμως είναι δύο, τρεις, τέσσερις. Άρα λοιπόν, δεν είναι ευθύνη όλων. Αυτοί οι δύο - τρεις κυριαρχούν στο "πικάντικο", στην συζήτηση, στο παραπολιτικό σχόλιο, ενώ η επιτροπή προσπαθεί να κάνει μια σημαντική, σοβαρή και σε βάθος έρευνα των ποινικών ευθυνών».

Και πρόσθεσε: «Είχαμε άθλιες και χυδαίες συμπεριφορές και χαρακτηρισμούς από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Τα έσπασε μέσα, τα διέλυσε και για το θέμα που έπρεπε δεν έγινε καμία κουβέντα... Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ βίαιη, αντικοινοβουλευτική, αντιδημοκρατική, χυδαία και δεν συνάδει με την δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

Σε άλλο σημείο είπε: «Προσπαθούμε να διερευνήσουμε τις ποινικές ευθύνες του συγκεκριμένου προσώπου και για συγκεκριμένα αδικήματα. Ωστόσο υπάρχουν πολιτικές στοχεύσεις, κάποιοι κάνουν τις πολιτικές τους επενδύσεις, κόμματα έχουν στρατηγικές και αυτό είναι το προβληματικό στην υπόθεση, διότι πολλές φορές βγαίνει προς τα έξω μια άλλη εικόνα από αυτή που πρέπει».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα