«Όχι» σε μετεκλογικές συνεργασίες

«Ο λαός πρέπει πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος μετά τις εκλογές γιατί αυτός θα ρυθμίσει τις εξελίξεις», τόνισε, μεταξύ άλλων,  η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου.

Η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ λέει «όχι» σε μετεκλογικές συνεργασίες και πρόσθεσε: «Αν επιχειρήσει το ΚΚΕ να μεταφράσει την ψήφο ως
εντολή συνεργασίας θα είναι αυθαιρεσία, το ΚΚΕ έχει πει ότι δεν θα μπει σε καμία κυβέρνηση αντιλαϊκή».

«Την εντολή», σημείωσε, «θα την καταθέσουμε αμέσως, γιατί αν αρχίσουμε να διερευνούμε με ποιον θα κάνουμε κυβέρνηση, πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε σκόντο στα μεγάλα προβλήματα που έχει ο λαός στις 7 του Μάη θα έχει να αντιμετωπίσει έναν πέλεκυ πολύ πιο κοφτερό απ' ό,τι μέχρι τώρα».

«Εμείς δεν μπορούμε να προδώσουμε τον λαό και να τον κοροϊδέψουμε ότι μπορούμε να πάμε να συνεργαστούμε με Καμμένο, Κουβέλη, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ... Εμείς έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον λαό», είπε η γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «αν ο ελληνικός λαός θέλει εξουσία λαϊκή, θα πρέπει στο επόμενο διάστημα, τους επόμενους μήνες, χρόνια να δημιουργήσει αυτή την προϋπόθεση».

Κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για ονειροφαντασίες, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας». Εξήγησε επίσης ότι το ΚΚΕ εάν λάβει διερευνητική εντολή θα την καταθέσει αμέσως γιατί όπως είπε δεν έχει σκοπό να κάνει σκόντο στα προβλήματα του λαού και δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος σε καμία κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς δε θα γίνουμε Μελανσόν».

Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε τη θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος για αποδέσμευση από την ΕΕ με όρους διαγραφής του χρέους, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «η ΕΕ όπως την ξέρουν οι λαοί τελειώνει αργά ή γρήγορα, θα διασπασθεί».
Keywords
Τυχαία Θέματα