Οι άγονες γραμμές σε δημόσια διαβούλευση

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους συλλογικούς φορείς και κάθε ενδιαφερόμενο απευθύνει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον καλύτερο σχεδιασμό των άγονων γραμμών, ώστε να καταρτιστεί το δίκτυο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.


Με ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι «η πολυνησιακή διαμόρφωση της Ελλάδας αποτελεί

μια ιδιαίτερη περίπτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία - σε αυτή τη μορφή και με αυτή την επίπτωση στους όρους διαβίωσης, παραγωγής, υποδομών και παροχής υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος στα νησιά - δεν συναντάται σε κανένα άλλο Κράτος - Μέλος της Ένωσης. Άμεση συνέπεια της ιδιομορφίας αυτής είναι η ανάγκη παροχής απρόσκοπτης και τακτικής σύνδεσης των νησιών, τόσο μεταξύ τους όσο και με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Σε αυτόν τον εξαιρετικά ευαίσθητο και σημαντικό χώρο, ο ρόλος των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών είναι καθοριστικό».


Στη συνέχεια αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αναλαμβάνουν να καλύπτουν τις άγονες γραμμές, αλλά και τα κριτήρια για την αξιολόγηση των συνδέσεων, την επάρκεια και τη συχνότητα των δρομολογίων.


«Κατά την παρούσα περίοδο, είναι επιβεβλημένη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η επανεξέταση του Δικτύου των επιδοτούμενων Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών» καταλήγει η ανακοίνωση.


«Το Υπουργείο θέτει από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα δύο μηνών. Προς τούτο καλούμε τους φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τους συλλογικούς φορείς καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή.


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, θα εκκινήσει θεσμικός κοινωνικός διάλογος με αντικείμενο τον ανασχεδιασμό και, εν γένει, την αναμόρφωση του Δικτύου των επιδοτούμενων Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών».

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Ανδριόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα