ΟΚΕ: Δυναμική συνεργασία Σαγκάης-Πειραιά

Στην ενδυνάμωση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, στοχεύει, μεταξύ άλλων, η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (ΟΚΕ) στην Κίνα, που εντάσσεσαι στο πλαίσιο των διεθνών δράσεών της για την ανταλλαγή απόψεων και τη διαμόρφωση πρακτικών μορφών συνεργασίας, για θέματα όπως η αμοιβαία πληροφόρηση για τις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις σε εθνικό και σε διεθνικό επίπεδο, καθώς και η καλύτερη κατανόηση της σημερινής πιστοληπτικής κρίσης
και της κρίσης χρέους.

Όπως ανακοινώθηκε, αποστολή της ΟΚΕ Ελλάδος, υπό τον πρόεδρό της, Χρήστο Πολυζωγόπουλο, επισκέφθηκε το οικονομικό κέντρο της σύγχρονης Κίνας, την πόλη της Σαγκάης, μετά από επίσημη πρόσκληση της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας (κυρίαρχου πολιτικού συνασπισμού υπό το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας).

Η ελληνική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον αντιπρόεδρο της Δημαρχιακής Επιτροπής Σαγκάης του CPPCC (Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας), Ταιτόνγκ Ζου. Η ελληνική αντιπροσωπεία της ΟΚΕ πραγματοποίησε επίσκεψη στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei και επισκέφθηκε εμβληματικά αξιοθέατα της Σαγκάης, όπως τον Πύργο Τηλεπικοινωνιών της πόλης (Oriental Pearl TV Tower).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Ζου, ο κ. Πολυζωγόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της επίσκεψης για την εμβάθυνση των διμερών εμπορικών σχέσεων και επενδύσεων, της ναυτιλιακής συνεργασίας και των κοινών δράσεων στον τομέα του τουρισμού. Ο ίδιος δε τόνισε τη σημασία της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΟΚΕ στην Κίνα την επαύριον της επίσκεψης του επικεφαλής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας, Τζια Τσιγκλίν, στην Αθήνα και της υπογραφής ενός σημαντικότατου μνημονίου διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος υπογράμμισε τα μεγάλα περιθώρια ουσιαστικής και πολύπλευρης συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας και σε άλλους τομείς, πέραν του εμπορίου, όπως οι επενδύσεις και οι υπηρεσίες, ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική συγκυρία.

Ο πρόεδρος της ΟΚΕ τόνισε, επίσης, τη συνάφεια της αναπτυξιακής δυναμικής της Σαγκάης με αυτήν του Πειραιά, καθώς και οι δύο λιμένες, που είναι ήδη αδελφοποιημένες πόλεις, θα μπορούσαν, με την ενίσχυση της διμερούς τους συνεργασίας, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των ελληνο-κινεζικών οικονομικών και ναυτιλιακών σχέσεων. Ο Πειραιάς ανέφερε χαρακτηριστικά αποτελεί ένα οικονομικό, ναυτιλιακό και διαμετακομιστικό, κέντρο για την περιοχή των Βαλκανίων, της Ν.Α. Ευρώπης και ευρύτερα, της ευρωπαϊκής ηπείρου, κατέχοντας μία ξεχωριστή γεωπολιτική θέση.

Στην ελληνική αποστολή της ΟΚΕ μετέχει, με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα του ΣΕΤΕ, ο Γιώργος Βερνίκος, πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας "Vernicos Yacht", ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ναυτιλίας και του τουρισμού, κινητήριων δυνάμεων της ελληνικής οικονομίας, που προσ
Keywords
Τυχαία Θέματα