«Παραλύει» η Υγεία

Κλειστή είναι, αυτή την ώρα, η Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από γιατρούς και νοσηλευτές, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας τους. Το προσωπικό του ΕΣΥ διαμαρτύρεται για την κινητικότητα 2.500 υγειονομικών, που όπως τονίζουν οδηγεί σε απολύσεις, λουκέτο στα νοσοκομεία και διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με προσωπικό ασφαλείας Δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και δομές Πρόνοιας.

Ο ΕΟΠΥΥ

δεν θα συμμετάσχει στην οργανωτική κινητικότητα που θα γίνει στο χώρο της Υγείας, δήλωσε ο πρόεδρός του, Δημήτρης Κοντός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου. Όπως τόνισε, «όχι μόνο δεν θα φύγει κανείς, αλλά θα έρθει και προσωπικό».

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία 20 ιατροί του ΕΣΥ, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία. Ταυτόχρονα εξέφρασε την πρόθεσή του να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

«Οι ενοποιήσεις Νοσοκομείων και Μονάδων Υγείας θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να στοχεύουν στην αναβάθμιση των Νοσοκομείων και την εξυπηρέτηση των ασθενών» επισημάνθηκε σε συνεδρίαση του συντονιστικού της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις ενοποιήσεις Νοσοκομείων και Μονάδων Υγείας που εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός.

Κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε η ανάγκη να ληφθεί μέριμνα ώστε το σύνολο των εργαζομένων στα Νοσοκομεία που διακόπτεται η λειτουργία τους να απορροφηθεί από τα άλλα δημόσια Νοσοκομεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα