Παράταση έκθεσης

Κατά 50% αυξήθηκε τον τελευταίο η επισκεψιμότητα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, χάρη στην έκθεση «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων. Tο πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός», που άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό τον Απρίλιο του 2012 και λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, παρατείνεται έως και τις 31 Αυγούστου.

Ο Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Γιώργος Κακαβάς, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου:

«Σε δύσκολες στιγμές για τα δημόσια, κυρίως , αλλά και για όλα όμως τα μουσεία της χώρας,
αυτή η ειδική έκθεση έχει εκτινάξει την επισκεψιμότητά μας από 31% έως 71%, ανάλογα με τον μήνα, δηλαδή έχουμε, κατά μέσο όρο, 50% αύξηση της επισκεψιμότητας, στο πρώτο μουσείο της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μετρήσεις, για το 2013 είναι το μόνο μουσείο που έχει θετικό πρόσημο, αύξηση δηλαδή των επισκεπτών. Η αύξηση έγκειται στη σημαντικότητα της έκθεσης, η οποία καταλαμβάνει και τις τρεις αίθουσες των περιοδικών εκθέσεων που έχουμε και διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτή καθ' αυτή η έκθεση, είναι και τα εκπαιδευτικά
προγράμματα, είναι όλες οι οργανωμένες ξεναγήσεις, αλλά και τα δρώμενα που πραγματοποιούνται με αφορμή την έκθεση αυτή, που συμβάλλουν. Την έκθεση την έχει αγκαλιάσει και ο διεθνής τύπος και μάλιστα οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μου την έχουν χαρακτηρίσει ως την πιο πετυχημένη έκθεση της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη. Την αύξηση αυτή της επισκεψιμότητας την οφείλουμε και στο ότι αρχίζει να αναβαθμίζεται η γύρω περιοχή μετά τις προσπάθειες που κάνουμε σε συνεργασία με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ αυτή η έκθεση δίνει κίνητρο στον κόσμο να έρθει να επισκεφθεί και το μουσείο γενικότερα, προκειμένου να την δει».
Keywords
Τυχαία Θέματα