«Περιφερειακές Πολιτικές Πρόληψης Καταστροφών»

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διοργανώνει σήμερα στις Βρυξέλλες την 2η Ευρωπαϊκή Ημερίδα με κεντρικό θέμα «Περιφερειακές Πολιτικές Πρόληψης Καταστροφών» στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG IVC-CIVPRO το οποίο υλοποιεί ως Επικεφαλής Εταίρος μαζί με εταίρους από δέκα κράτη μέλη της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας η Γ.Γ.Π.Π. θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του CIVPRO έως τώρα, το πρώτο πρόγραμμα στην ιστορία του INTERREG στο οποίο ηγείται Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης θα παρουσιασθούν

και τα αποτελέσματα της ανοιχτής ψηφοφορίας που διεξήχθη σε συνεργασία με το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος με θέμα την ανάδειξη της βέλτιστης πρακτικής πρόληψης καταστροφών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για την διεξαγωγή αυτής της ψηφοφορίας στόχευε παράλληλα και στην ενημέρωση του κοινού στην πρόληψη των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Σκοπός της ήταν οι συμμετέχοντες όχι μόνο να ψηφίσουν αλλά μέσα από την διαδικασία αξιολόγησης να αναζητήσουν τις βέλτιστες πρακτικές που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να πάρουν ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Όπως τόνισε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ για την Πολιτική Προστασία κ. Σαίνη «παρά τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όπως πάντα γιατί δεν έχουμε δικαίωμα για κάτι διαφορετικό, η αποστολή μας είναι η προστασία της ζωής των πολιτών μας των ευρωπαίων πολιτών μας».

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι εθνικοί εκπρόσωποι πολιτικής προστασίας και διπλωματικοί εκπρόσωποι από τις μόνιμες αντιπροσωπείες των περισσοτέρων κρατών μελών της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα