Πέθανε ο Θανάσης Νάκος

Την τελευταία του πνοή άφησε, σήμερα το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Νάκος, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Υγεία» με λοίμωξη του αναπνευστικού, μετά από επέμβαση bypass.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 2μμ, στο Βόλο.«Ένας αγαπημένος φίλος, ένας πολύτιμος συνεργάτης έφυγε σήμερα από

κοντά μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, σημειώνοντας: «Ο Θανάσης Νάκος ταυτίστηκε με την πατρίδα, τίμησε το Κοινοβούλιο, αγωνίστηκε ανιδιοτελώς για την παράταξή μας με ήθος και αξιοπρέπεια».

Η Ζέτα Μακρή καταλαμβάνει τη θέση του Β΄αντιπροέδρου της Βουλής, που κατείχε ο Αθανάσιος Νάκος, ο οποίος εξέπνευσε σήμερα, σε ηλικία 63 χρόνων, στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου της Αθήνας.

Τη θλίψη και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Νάκου εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για «μεγάλη απώλεια που προκαλεί οδύνη». Συλλυπητήρια εξέφρασαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής.

Ο Αθανάσιος Σταύρου Νάκος ήταν πολιτικός μηχανικός καιδιετέλεσε Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής. Γεννήθηκε στο Βόλο τον Ιανουάριο του 1950, ήταν παντρεμένοςμε την Πολιτικό Μηχανικό Δανάη Τσότση και έχει δυο παιδιά, το Σταυρή, επίσηςΠολιτικό Μηχανικό και τη μικρή Ροδόπη. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικώντου Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το 1993 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής του ΕλληνικούΚοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτώντου, οι οποίοι τον εκλέγουν πρώτο βουλευτή Μαγνησίας. Από τότε και σε όλες τιςεκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007, το2009 και το 2012 επανεκλέγεται πρώτος βουλευτής Μαγνησίας.

Μετά τις εκλογές του 1993, αναλαμβάνει Πρόεδρος του Τομέακοινοβουλευτικού έργου της Γεωργίας και κατόπιν του Τομέα Βιομηχανίας. Με τηνεκλογή του Κώστα Καραμανλή στην Προεδρία της Ν.Δ., τοποθετείται αρχικάυπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια του Τομέα Ανάπτυξης.Στο πρώτο Κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης της Ν.Δ. αναλαμβάνει ΥφυπουργόςΕσωτερικών, θέση στην οποία παραμένει έως τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου2009. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, σχεδιάζει και εφαρμόζει το πιοεπιτυχημένο πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοαναπτυξιακό πρόγραμμα «Θησέας», που έδωσε στους δήμους της χώρας περισσότερααπό 13000 έργα. Ο θεσμός της μερικής απασχόλησης, το φυσικό αέριο στα σχολεία,το εθνικό δημοτολόγιο, οι κοινωνικές δομές των δήμων είναι καινοτόμεςπολιτικές, που φέρουν τη σφραγίδα του. Το 2008 ορίζεται από τον ΠρωθυπουργόΚώστα Καραμανλή Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Διαχείριση τωνΣτερεών Αποβλήτων σε όλη την Ελλάδα και επιτυγχάνει το κλείσιμο 2.500 παράνομωνχωματερών σε όλη τη χώρα και την αντικατάστασή τους από σύγχρονους χώρουςυγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Το Νοέμβρη του ίδιου έτους αναλαμβάνειΠρόεδρος του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, πουδιεξήχθη στην Αθήνα με την παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι-Μουν.

Τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του Προέδρου της ΝέαςΔημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Τομεάρχη Προστασίας τουΠολίτη. Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέγεται Β' Αντιπρόεδρος τηςΒουλής των Ελλήνων, θέση στην οποία επανεκλέγεται κατόπιν των εκλογών της 17ηςΙουνίου 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα