Πέτυχε ακόμη μια αποφυλάκιση

Την αποφυλάκιση, μετά από 16 χρόνια, του 72χρονου Έλληνα Γιώργου Σουλιώτη ο οποίος είχε αδίκως καταδικαστεί σε ισόβια για εμπρησμό και τριπλό φονικό στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, πέτυχε την περασμένη βδομάδα η οργάνωση Innocence Project.

Ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Καλιφόρνια Antony W. Ishil, διέταξε την αποφυλάκισή του θέτοντας χρονικό περιορισμό ενός μήνα στην Πολιτεία προκειμένου να το πράξει.

«Μετά από μια 10χρονη μάχη, είμαστε τώρα ικανοποιημένοι που το δικαστήριο τον βρήκε αθώο και

διέταξε την αποφυλάκισή του», δήλωσε η Λιντα Σταρ επικεφαλής της Οργάνωσης στην Καλιφόρνια και πρόσθεσε: «η καταδίκη του κ. Σουλιώτη ήταν μια τραγωδία και γνωρίζουμε πλέον ότι βασίστηκε σε λάθος τακτική εκτίμησης για τη φωτιά, που έχει πια απαξιωθεί. Ελπίζουμε, η Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια θα τιμήσει την απόφαση του δικαστή της έδρας και δεν θα μπει σε άλλα μονοπάτια που θα έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αποφυλάκισης του κ. Σουλιώτη».

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Γιώργος Σουλιώτης ως σπιτονοικοκύρης στο Μοντέστο της Καλιφόρνια όταν σε φωτιά που ξέσπασε στις 15 Ιανουαρίου του 1997 τρεις άνθρωποι, μια γυναίκα και τα δύο παιδιά της, βρήκαν τραγικό θάνατο.

Πρόκειται για την πρώτη αποφυλάκιση του 2013 που πετυχαίνει η οργάνωση Innocence Project και η 17η νίκη που σημειώνει από το 2001.

Η οργάνωση Northern California Innocence Project, στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια, την οποία στελεχώνουν φοιτητές της Νομικής, δικηγόροι, σύμβουλοι και εθελοντές επιδιώκει την αποφυλάκιση των αδίκως καταδικασθέντων.

Με στοιχεία της ίδιας οργάνωσης 200 άνθρωποι έχουν αθωωθεί από το 1989 μετά από εξέταση DNA, 15 από τους οποίους είχαν καταδικασθεί σε θάνατο, ενώ το σύνολο των χρόνων που παρέμειναν οι 200 στις φυλακές φθάνουν τους 2.496.

Keywords
Τυχαία Θέματα