Πίεση σε ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ενόψει της σύσκεψης

Στην σκιά των δραματικών αλλά και απειλητικών προειδοποιήσεων για την χώρα του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ότι  «αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσει κόσμος» συνεδριάζουν αύριο στις τρεις μετά το μεσημέρι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, προκειμένου να συζητήσουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα. Ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας στην Βουλή  σημείωσε

ότι το κόστος για τη χώρα θα είναι άπειρο, αν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Η Κομισιόν διέψευσε πληροφορίες, οι οποίες ανέφεραν ότι τηn Παρασκευή είναι πιθανή η διεξαγωγή έκτακτης τηλεδιάσκεψης του Γιούρογκρουπ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα εντός των προσεχών ημερών να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.
Η αναμενόμενη συμφωνία στο νέο πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβερνητικής συμμαχίας καθώς και παράπλευρες απώλειες, όπως αυτή της διαγραφής του βουλευτή της Ν.Δ, Ν. Σταυρογιάννη, ο οποίος δήλωσε οτι θα καταψηφίσει τα μέτρα.

Στην Βουλή σήμερα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έθεσαν προϋποθέσεις για να ψηφίσουν συγκεκριμένο άρθρο που αφορά τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Στουρνάρας  απάντησε λέγοντας πως «Είναι λάθος να συζητείται κάθε αποκρατικοποίηση χωριστά. Θα είχαμε λιγότερο χρέος αν έτρεχαν οι αποκρατικοποιήσεις όταν έπρεπε. Δε θα κόβαμε τώρα μισθούς και συντάξεις. Ενημέρωση θα γίνει αλλά να ζητάμε από τη Βουλή να εγκρίνει θα ήταν τεράστιο λάθος. Αυτό που ζητούμε είναι να επιταχύνονται οι αποκρατικοποιήσεις αν προχωρήσουμε στην προσθήκη που ζητά το ΠΑΣΟΚ αυτό το προαπαιτούμενο καταργείται. Πρέπει να διευκολύνουμε τις αποκρατικοποιήσεις να άρουμε το παλιό καθεστώς».

Απαντώντας στην κ. Ξηροτύρη της ΔΗΜΑΡ είπε ότι «Το δημόσιο συμφέρον εξασφαλίζεται μέσω ρυθμιστικών αρχών. Αυτό που λείπει από το σύστημα είναι οι ρυθμιστικές αρχές οι ιδιοκτησία δεν εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον». 

Keywords
Τυχαία Θέματα