Πότε θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές;

Με τη φράση «Κάντε λίγο υπομονή» ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ημερομηνία διεξαγωγής  των εκλογών. Ο χρόνος των εκλογών σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το αντικείμενο της κατ' ιδίαν συνάντησης, του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό μετά την ορκωμοσία του Φίλιππου Σαχινίδη στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο χρόνος των εκλογών δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί αφού διασφαλιστεί, τις αμέσως επόμενες ημέρες, ότι θα δρομολογηθούν και θα ολοκληρωθούν όλες οι προαπαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του νέου

οικονομικού προγράμματος.

Την ανάγκη για άμεση διεξαγωγή εκλογών τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, λέγοντας πως «η 29η Απριλίου ή, το πολύ, η 6η Μαΐου καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις».

Εν τω μεταξύ, σε δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», η ΝΔ προηγείται με 22,5%, έναντι 12,5% του ΠΑΣΟΚ που μετριέται για πρώτη φορά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην προεδρία. 12,5% και για το ΚΚΕ 12% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 11,5% για την Δημοκρατική Αριστερά. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται να εξασφαλίζει 11%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 3,5%, ο ΛΑΟΣ 3%. Κάτω από τα όρια εισόδου στη Βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία στο 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα