Πράσινο φως για την χρηματοδότηση του PSI

Η Ελλάδα έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα και το Eurogroup μπορεί να προχωρήσει με την εκταμίευση των πόρων για να χρηματοδοτήσει την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους, αναμένεται να δηλώσει ο πρόεδρος του Eurogroup σήμερα όπως μεταδίδει τα ο Reuters επικαλούμενο προσχέδιο των αποφάσεων για την Ελλάδα.
Ο επικεφαλής του Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένει αύξηση της συμμετοχής στο PSI

μέχρι τις 23 Μαρτίου, ενώ  επιδιώκει σημαντική συνεισφορά από το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Παράλληλα χαιρέτισε την πρόοδο της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις.Οι δηλώσεις αυτές του επικεφαλής του Eurogroup προετοιμάζουν το έδαφος για πράσινο φως στην εκταμίευση των πόρων.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ζήτησε την ενεργοποίηση των CAC's, ενώ νωρίτερα ανακοίνωσε ότι αναμένεται στις 14 Μαρτίου να υπογραφεί κατ΄αρχας η δανειακή σύμβαση.

Το κλίμα ευφορίας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μετά την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης του PSI, εκφράζεται και από την δήλωση του εκπροσώπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, ο οποιος έκανε λόγο για ενθαρρυντικό αποτέλεσμα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα