«Ψαλίδι» σε συντάξεις ΔΕΚΟ

Την επώδυνη λύση της περικοπής κύριας σύνταξης σε ΔΕΚΟ και τράπεζες κατά 2 - 3% για τους ήδη συνταξιούχους και σε υψηλότερο ποσοστό για τους παλαιούς ασφαλισμένους, φέρεται να προκρίνει το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, που βρίσκονται από χθες σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν σημερα. Στο μεταξύ,

το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε από τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση της προσωρινής απασχόλησης στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των δανειστών τάχθηκαν υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών για την αναμόρφωση του πλαισίου των ομαδικών απολύσεων.

Υπάρχουν περιθώρια και πρέπει να εξαντληθούν για την ενίσχυση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε σχόλιο του σχετικά με τις συζητήσεις μεταξύ Υπουργείου Εργασίας και τρόικας, αναφέροντας πως αποτελεί αναγκαιότητα η βελτίωση της ρύθμισης για τις οφειλές. Σε ό,τι αφορά το μέτρο μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κρίνει ότι μπορεί να αποφέρει οφέλη αν εφαρμοστεί στοχευμένα και με κριτήρια. Τέλος, επαναφέρει την πρόταση η περαιτέρω μείωση του εφάπαξ να γίνει με ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας και όχι σε ετήσια βάση, που θα οδηγούσε σε μεγάλες διαφορές από χρόνο σε χρόνο, σε βάρος των εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται αυτή την περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα