Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις

Νέα συνάντηση έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής της τρόικα, μετά το χθεσινοβραδινό αδιέξοδο στις συνομιλίες. Οι εκπρόσωποι της τριμερούς εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στις μισθολογικές και ασφαλιστικές απαιτήσεις τους. Για τη μία μετά το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό. Στην Αθήνα σήμερα και ο πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου και πρόεδρος της Deutsche Bank

Γιόζεφ Ακερμαν, προκειμένου να πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

“Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού και όλα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το βράδυ της Κυριακής” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Για κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας τον Μάρτιο, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε προδημοσίευση συνέντευξής του στο Spiegel, αν οι μεταρρυθμίσεις, που απαιτούν οι πιστωτές, δεν πάνε καλά.

 Σύμφωνα με πληροφορίεςοι εκπρόσωποι ζητούν περικοπή 35% στιςεπικουρικές συντάξεις αντί του 15% πουσχεδίαζε η κυβέρνηση και μείωση τουεφάπαξ. Για τον 13ο και 14ο μισθό ζητούνπαρεμβάσεις και εμμένουν στη μείωσηκατώτατου μισθού, στο θέμα της μετενέργειας.Για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορώνκατά 10% η τρόικα δε δέχεται την καθιέρωσηόρων προς τους εργοδότες σε ότι αφοράτην συνεπή καταβολή εισφορών με κίνδυνοσύμφωνα με στελέχη του υπουργείου ναοδηγήσει στην περικοπή ενός (1)δισεκατομμυρίου ευρώ που προορίζονταιγια συντάξεις προκειμένου να καλυφθούνοι απώλειες.

Oιδανειστές δεν πείθονται από τηνεπιχειρηματολογία της κυβέρνησης καιθεωρούν ότι έτσι διασφαλίζεται ηανταγωνιστικότητα. Η κυβέρνηση αντιτείνειότι η ελαστικότητα στην αγορά εργασίαςπου επιδιώκει η τρόικα επιφυλάσσειβαρύτατες παρενέργειες στο δημοσιονομικόπρόβλημα της χώρας, καθώς επιβαρύνειπεραιτέρω το έλλειμμα των ασφαλιστικώνταμείων κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώετησίως και θα μειώσει τα έσοδα από τουςφόρους κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Τα ταμιακά προβλήματατου Δημοσίου και η αβεβαιότητα για τιςεξελίξεις στο PSI και τη νέα δανειακήσύμβαση, αναγκάζουν το υπουργείοΟικονομικών να επισπεύσει κατά μίαεβδομάδα την έκδοση εντόκων γραμματίων.Η δημοπρασία εντόκων εξάμηνης διάρκειας,θα γίνει την Τρίτη, για την μάξιμουμάντληση, ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα