Σφοδρή επίθεση Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση κατά των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η συγκυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή» καθώς «έχει απαξιωθεί πολιτικά και ηθικά», ανέφερε ο κ. Τσίπρας

μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού Η κυβέρνηση «απομονωμένη, εξαρτημένη και τρομαγμένη... λυγίζει από το βάρος των προειλημμένων δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών», είπε.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός επέστρεψε με άδεια χέρια από τις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι «η τρικομματική σύμπραξη των μερκελιστών της Ελλάδας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις ρωγμές που, τον τελευταίο καιρό, εμφανίζονται στην ευρωπαϊκή στρατηγική της Γερμανίας. Γιατί τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν επιλέξει, αντί για τη συμμαχία με το Νότο, την υποτέλεια στην κ. Μέρκελ».

Εκτίμησε, εξάλλου, ότι «η συγκυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή, καθώς έχει απαξιωθεί πολιτικά και ηθικά» και έκανε λόγο για «"ρήτρα προστασίας" του κ. Βενιζέλου σε κάθε φοροφυγά, σε κάθε μεγαλοκαταθέτη, σε κάθε διαπλεκόμενο, στους εγγεγραμμένους στη λίστα Λαγκάρντ και στη λίστα καταθετών στο Λιχτενστάιν».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε, παράλληλα, τη θέση του κόμματός του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της βουλής για το Μνημόνιο, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι εργάζεται για την πραγματοποίησή της και ότι η συζήτηση για τη συγκρότησή της θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να δει αν ο κ. Μεϊμαράκης θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, συμπλήρωσε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα