Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα

Σύννεφα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση καθώς Ισραηλινές δυνάμεις κινούνται προς τα σύνορα. Εν τω μεταξύ στην ανάκληση των αδειών 30.000 εφέδρων του ισραηλινού στρατού προχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, εν μέσω έντονης φημολογίας για μια χερσαία επέμβαση μέσα στις επόμενες ώρες στη Λωρίδα της Γάζας

σύμφωνα με το BBC. Nέα ισραηλινή επιδρομή με τρεις Παλαιστίνιους νεκρούς και άλλους 12 τραυματίες σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, ο αριθμός των νεκρών από τον 48ωρο αεροπορικό βομβαρδισμό, αυξήθηκε στους 19, εκ των οποίων έξι είναι παιδιά.

Συνολικά, 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σχεδόν οι μισοί από αυτούς άμαχοι, και τουλάχιστον 150 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης το απόγευμα της Τετάρτης

Χθες σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ, καθώς εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα ρουκέτες. Την ευθύνη για την επίθεση φέρεται να έχει αναλάβει η Ισλαμική Τζιχάντ.

Την ίδια ώρα πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις για την αποκλιμάκωση της βίας.

'Εκκληση στις χώρες που έχουν επαφές με τη Χαμάς να βοηθήσουν ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους, απηύθυνε η Ουάσιγκτον, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Μπεν Ρόουντς.

«Καλέσαμε όσους έχουν κάποιο βαθμό επιρροής στη Χαμάς, όπως την Τουρκία, την Αίγυπτο και ορισμένους Ευρωπαίους εταίρους μας να χρησιμοποιήσουν αυτήν την επιρροή ώστε να επιτευχθεί η αποκλιμάκωση της έντασης», δήλωσε ο Ρόουντς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου ξεκίνησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ενώ την περιοχή αναμένεται να επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου.

Την «έντονη ανησυχία του» για την έξαρση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Πέμπτη.

Ο κ. Κάμερον ζήτησε από τον ισραηλινό πρωθυπουργό να κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του ο Κάμερον υπενθύμισε στον Νετανιάχου τη δήλωση του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος είπε ότι «η Χαμάς είναι ο κύριος υπεύθυνος για την κρίση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του βρετανού πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα