Σιγκαπούρη: Δυστυχισμένοι Πλούσιοι

Οι κάτοικοι της ανεπτυγμένης και πλούσιας Σιγκαπούρης είναι οι λιγότερο ευτυχείς άνθρωποι του κόσμου. Ακόμη και οι Ιρακινοί και οι Αφγανοί εμφανίζονται πιο ευτυχείς σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Gallup για την ψυχική κατάσταση και το ηθικό των ενηλίκων σε 148 χώρες

Η δημοσκόπηση έθετε σε περίπου 1.000 ενήλικες ανά χώρα, πέντε πολύ απλά ερωτήματα, όπως "Χαμογελάσατε ή γελάσατε χθες;", ή ακόμα "Πιστεύετε ότι σάς αντιμετώπισαν

με σεβασμό χθες;".

Οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης, μιας από τις πέντε πλουσιότερες χώρες του κόσμου βάσει του ΑΕΠ ανά κάτοικο, είναι τελευταίοι στη λίστα, με μόνο το 46% των ερωτηθέντων να έχει απαντήσει "ναι" στις πέντε ερωτήσεις. Μια θέση μπροστά είναι οι Αρμένιοι (147η) και οι Ιρακινοί (146η). Οι Αφγανοί είναι στην 136η θέση.

Η Σιγκαπούρη, πρώην βρετανική αποικία, η οποία έγινε ανεξάρτητη το 1965, γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη μέσα σε πέντε δεκαετίες, υπό την ηγεσία του Κόμματος Λαϊκής Δράσης, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 1959.

Τη μικρή αυτή χώρα αποκαλούν "Ελβετία της Ασίας" για την οικονομική της ευημερία.

'Ομως, από αυτήν την οικονομική ανάπτυξη δεν επωφελήθησαν όλοι. Αντιθέτως διογκώθηκαν οι ανισότητες ανάμεσα σε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό δισεκατομμυριούχων και σε απλούς εργαζομένους, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με μια φούσκα ακινήτων και με έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

"Οταν κυβερνάς μια χώρα με τον τρόπο που διευθύνεις μια επιχείρηση, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι άλλο", είναι το σχόλιο ενός χρήστη του διαδικτύου.

Πιο χαρούμενοι, είναι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι κάτοικοι του Παναμά, της Παραγουάης και του Σαλβαδόρ. Οχτώ από τις δέκα πρώτες χώρες της λίστας με τους "πιο θετικά σκεπτόμενους λαούς του πλανήτη" βρίσκονται στη Λατινική Αμερική.

Ο Καναδάς είναι στην 11η θέση, το Βέλγιο στην 26η και η Γαλλία στην 51η.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα