Στα 800 δισ. ο ΕΜΣ

Το ύψος του τείχους προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι περίπου 800 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, πόλη που φιλοξενεί σήμερα το Eurogroup.

Ο συνδυασμός των 500 δισ. ευρώ που διατίθενται από το μόνιμο ταμείο διάσωσης (ESM) με «τα προγράμματα που έχουν ήδη συμφωνηθεί» δημιουργεί ένα τείχος προστασίας 800 δισ. ευρώ, είπε ο Σόιμπλε
και πρόσθεσε ότι ένα τείχος αυτού του μεγέθους είναι «πειστικό και επαρκές».

Στο μεταξύ, η Bild στη σημερινή έκδοσή της αναφέρει πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ άσκησε έντονη κριτική στο αίτημα της Γαλλίας για μηχανισμό διάσωσης της τάξης του 1 τρισ. ευρώ. «Δεν θα αποδεχόμουν τίποτα καινούριο που θα αναστάτωνε τις αγορές», φέρεται να δήλωσε.

Κατά την ομιλία του στο Πανεπιστήμιο, ο Σόιμπλε επανέλαβε την αντίθετη θέση της Γερμανίας στη δημιουργία κοινών ομολόγων της Ευρωζώνης αλλά και στη νομισματική χρηματοδότηση των κυβερνήσεων από την ΕΚΤ. «Τα ευρωομόλογα δημιουργούν λάθος κίνητρα για τα κράτη-μέλη», είπε.

Εξάλλου, εξήρε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, ο οποίος -όπως είπε- κάνει «υπέροχη δουλειά».
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα