«Σταματήστε τη σφαγή στη Συρία»

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τους Σύρους και να ενεργήσει για να σταματήσει "η σφαγή" στη Συρία με τον ίδιο τρόπο που βοήθησε τους πληθυσμούς στο Κόσοβο και τη Βοσνία.

Ο Μακέιν επανέλαβε επίσης το αίτημά του για τον εξοπλισμό της συριακής αντιπολίτευσης για να τη βοηθήσουν να αμυνθεί απέναντι στις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, χωρίς ωστόσο να προτείνει μια άμεση αμερικανική βοήθεια.

"Ο κόσμος βοήθησε το λαό του Κοσόβου. Ο κόσμος βοήθησε το λαό της Βοσνίας. Οι Σύροι κινδυνεύουν να σφαγιαστούν και ο κόσμος

πρέπει να τους βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους", σημείωσε ο Μακέιν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Τρίπολη της Λιβύης.

"Είναι ώρα να ενεργήσουμε για να σταματήσει αυτή η σφαγή", πρόσθεσε, την ώρα που το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπολογίζει σε 6.700 τον αριθμό των νεκρών από τότε που άρχισε το κίνημα αμφισβήτησης στη Συρία πριν από 11 μήνες.

"Οφείλουμε να εξετάσουμε όλες τις επιλογές, από την εγκαθίδρυση ασφαλών ζωνών έως την παράδοση όπλων στα χέρια αυτών που αντιστέκονται στον Άσαντ, που αμύνονται", δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής, προσθέτοντας ότι η συριακή αντιπολίτευση χρειάζεται επίσης μια τεχνική και ιατρική υποστήριξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα