Στανίσεφ: «Η Ευρώπη χρειάζεται ανάπτυξη»

Την θέση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, ότι η προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με συνεχείς περικοπές του προϋπολογισμού και «σφιξίματος των ζωναριών» έχει πια χρεοκοπήσει, επειδή έχει αποδειχθεί ως ανούσια και αναποτελεσματική, εξέφρασε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ) και του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (ΚΕΣ) Σεργκέι Στανίσεφ.

Ύστερα από την επίμονη προώθηση της στα περασμένα δυόμιση χρόνια, κυρίως από μεγάλες χώρες και συντηρητικές κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η πολιτική της στείρας

περιστολής έδειξε ότι λειτουργεί υπέρ της ύφεσης, οξύνοντας και άλλο τα ήδη σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στην ΕΕ. Είναι πια φανερό, ότι η Ευρώπη οδηγείται σε αδιέξοδο. Χρειάζονται μέτρα νέου τύπου που να δίδουν έμφαση στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης με κατάλληλα κίνητρα και πολιτικές, υπογράμμισε ο κ. Στανίσεφ σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό TV 7.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του TV 7 Εμίλ Κοσλούκοφ σχετικά με τις αιτίες της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΚΕΣ χαρακτήρισε «απλουστευτικές και διαστρεβλωτικές» τις ερμηνείες περί των υποτιθέμενων «αλόγιστων σπαταλών», που προωθεί μερίδα του δυτικοευρωπαϊκού Τύπου, σαν εξήγηση της υπερχρέωσης και των οικονομικών προβλημάτων σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΒΣΚ/ΚΕΣ ενημέρωσε λεπτομερώς για την πρόσφατη απόφαση, δια της οποίας το Προεδρείο του ΚΕΣ καταδίκασε την μυστικότητα και τον αδιαφανή τρόπο, με τον οποίο η Κομισιόν προσπάθησε να δεσμεύσει τις ευρωπαϊκές χώρες στη γνωστή συμφωνία ACTA, κύριος σκοπός της οποίας «είναι η εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων στον τομέα του show business, υπό τον μαντύα της υποτιθέμενης «προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων».

 Η συμφωνία αυτή «έχει ήδη πεθάνει» τόνισε ο κ. Σεργκέι Στανίσεφ, αναφερόμενος στις δυναμικές αντιδράσεις διαμαρτυρίας νέων -κυρίως- σε όλη την Ευρώπη, εναντίον της απόπειρας περιορισμού της ελευθερίας στο Διαδίκτυο.

Ο αρχηγός της αριστερής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «ανεπαρκή» την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας της βουλγαρικής Βουλής να επικυρώσει την συμφωνία ACTA με επιφυλάξεις στα κείμενα, που απειλούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των χρηστών του Διαδικτύου. Στο μεταξύ συνεχίστηκαν και σήμερα οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κοινοβούλιο, στην οποία οι νέοι της Σόφιας καταδίκασαν δυναμικά και απερίφραστα τη «συμφωνία-δολοφόνο της ελευθερίας», όπως ανέφερε ένα από τα σλόγκαν των χιλιάδων διαδηλωτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα