Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit υποστηρίζει την Ελλάδα

16:31 11/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Η γερμανική οικονομία ανθεί, επειδή οι επιχειρήσεις μας κλείνουν δουλειές και αποκομίζουν κέρδη εις βάρος των πιο αδύναμων χωρών» υποστηρίζει η εφημερίδα «Die Zeit», παραθέτοντας τις εικόνες Ελλάδας και Γερμανίας.

«Η Ελλάδα, υπό την πίεση της τρόικας, εγκρίνει όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, όπου οι μισθοί μειώνονται ως και κατά 30%, όπου πρέπει να απολυθούν ως το 2015 περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Την ίδια στιγμή η χώρα

βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

«Είναι αυτή η προοπτική μίας ενωμένης Ευρώπης;» αναρωτιέται ο αρθρογράφος. «Μία χώρα από όπου ξεπήδησε η δυτική κουλτούρα και η Δημοκρατία, να γίνει προτεκτοράτο των Βρυξελλών, χωρίς ελπίδα αλλά και χωρίς βελτίωση;», συμπληρώνει.

Συνεχίζει κατηγορώντας τη Μέρκελ για πολιτική «αποσύνθεσης της Ευρώπης» και καταλήγει: « Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας, μία απαλλαγή από το χρέος και ένα πρόγραμμα στήριξης αντί για νέα προγράμματα λιτότητας- βοήθειας, ώστε να σταθεί στα πόδια της και να γίνει ισότιμος εταίρος. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα ως παράδειγμα ότι η Ευρώπη μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της».

Keywords
Τυχαία Θέματα