Λίστα με Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο έχει το υπουργείο Οικονομικών

Αρχίζουν οι διασταυρώσεις αν δικαιολογούνται οι αγορές με τα δηλωθέντα εισοδήματα των ιδιοκτητών τους.

Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται η λίστα με τους Έλληνες που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα στο Λονδίνο και τα οποία τα απέκτησαν την τελευταία διετία.

Στην λίστα που απέστειλαν οι βρετανικές αρχές έπειτα από αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης συμπεριλαμβάνονται 300 περίπου Έλληνες οι οποίοι την τελευταία διετία τοποθέτησαν περισσότερα από 1 δισ. ευρώ στην κτηματαγορά του Λονδίνου

για αγορά διαμερισμάτων και εξοχικών κατοικιών.

Συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες που απέκτησαν τα ακίνητα μέσω των επιχειρήσεών τους αλλά και offshore εταιρειών.

Στις περιπτώσεις αυτές, θα γίνει ειδική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα των πραγματικών ιδιοκτητών πανάκριβων κατοικιών που «κρύβονται» πίσω από τις offshore εταιρείες.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι η αξία αγοράς των ακινήτων που κατέχουν στο Λονδίνο οι Έλληνες ξεκινά από τα 100.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 3.000.000 ευρώ.
Το επόμενο βήμα του υπουργείου Οικονομικών είναι οι διασταυρώσεις για να διαπιστωθεί εάν οι αγορές δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Όσοι δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν, με βάση τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει κατά τα προηγούμενα έτη, τα χρήματα που διέθεσαν για την αγορά των ακινήτων στο Λονδίνο αντιμετωπίζουν το κίνδυνο να φορολογηθούν αναδρομικά με 45%, ενώ για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, οι Έλληνες αγοραστές ακινήτων του Λονδίνου θα βρεθούν αντιμέτωποι με δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα