Στη δημοσιότητα βίντεο

Φωτογραφίες και βίντεο των δύο υπόπτων για την αιματηρή επίθεση κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου στη Βοστόνη που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων 180, παρουσίασε το FBI.

Πράλληλα, κάλεσε τον αμερικανικό λαό να βοηθήσει στον εντοπισμό τους. Σύμφωνα με το FBI, οι δύο ύποπτοι θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι και πιθανώς είναι οπλισμένοι. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των υπόπτων αποτυπώθηκαν από κάμερες ασφαλείας. Στις φωτογραφίες ο ύποπτος νούμερο ένα (1) - όπως αποκαλείται-

εμφανίζεται να φορά ένα σκούρο καπέλο, και ο ύποπτος νούμερο δύο (2) φέρει ένα λευκό καπέλο.

Όπως ανέφερε το FBI οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης, θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι και πιθανώς είναι οπλισμένοι ενώ, « η αναζήτηση και ο εντοπισμός τους είναι τώρα υψίστης προτεραιότητας ».

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής των ερευνών του FBI, ο δεύτερος ύποπτος θεωρείται ότι είναι αυτός, που τοποθέτησε την τσάντα με τα εκρηκτικά που εξερράγη στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου. Όπως είπε, οι δύο ύποπτοι «φαίνεται να πηγαίνουν μαζί στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου». Οι φωτογραφίες τους έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του FBI και οι αρχές εργάζονται για να βελτιώσουν την μάλλον κακή ποιότητα των φωτογραφιών.

Εν τω μεταξύ, ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κι η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα επισκέφθηκαν χθες τραυματίες σε τρία νοσοκομεία της Βοστώνης.

Ο Ομπάμα συναντήθηκε με ασθενείς, τις οικογένειές τους και το προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, αφού συμμετείχε προηγουμένως στην διεκκλησιαστική δέηση για τα θύματα της επίθεσης στον Καθεδρικό ναό Τίμιου Σταυρού, της Βοστώνης.

Όμως η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα επισκέφθηκε μόνη της την παιδιατρική κλινική της Βοστώνης και το νοσοκομείο της ίδιας πόλης μόνον για γυναίκες, αναφέρθηκε στο σχετικό ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα