Στη Μόσχα ο Μπραχίμι για συνομιλίες

Στη Μόσχαμεταβαίνει σήμερα ο ειδικός απεσταλμένοςτης διεθνούς κοινότητας για τη Συρία,Λαχντάρ Μπραχίμι, όπου θα έχει συνομιλίεςμε τον Ρώσου υπουργό Εξωτερικών, ΣεργκέιΛαβρόφ, με στόχο εξεύρεση λύσης στηνσυριακή κρίση.

Η συνάντηση είναιπρογραμματισμένη για τις 10:00 ώρα Ελλάδαςκαι η Ρωσία θεωρεί ότι οι συνομιλίες θατη βοηθήσουν να "διαμορφώσει μιασυνολική εικόνα για τις απόψεις των δύοπλευρών", δήλωσε ο Λαβρόφ χθεςΠαρασκευή.

Ο Μπραχίμι είχε επισκεφτείνωρίτερα μέσα στην εβδομάδα τη Δαμασκόκαι

είχε συνάντηση με τον Σύρο πρόεδροΜπασάρ αλ Άσαντ και τους ηγέτες τηςσυριακής αντιπολίτευσης.

Στη Ρωσία, η οποίαπροωθεί "εντατικές και αποφασιστικέςπρωτοβουλίες για να σταματήσει ηαιματοχυσία" στη Συρία, μετέβη μέσαστην εβδομάδα και ο σύρος υφυπουργόςΕξωτερικών Φαϊσάλ Μοκντάντ. Η Μόσχακάλεσε επίσης τον πρόεδρο Άσαντ να κάνειό,τι είναι δυνατόν για να συγκεκριμενοποιήσειτις προθέσεις του για διάλογο με τηναντιπολίτευση.

Η ρωσική διπλωματίακάλεσε στη Μόσχα και τον επικεφαλής τουσυνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσηςΜοάζ ελ Χατίμπ, ο οποίος όμως απέρριψετην πρωτοβουλία αυτή.

Ο ίδιος τόνισε πως θαμπορούσε να επανεξετάσει την απόφασήτου αν η Ρωσία δημοσιοποιήσει ανακοίνωσημε την οποία θα ζητεί σε σαφήνεια τηναπομάκρυνση του προέδρου Άσαντ και θαπροτείνει "μια σαφή ατζέντα συνομιλιών,σε ουδέτερη χώρα και μέσω του διεθνούςαπεσταλμένου Λαχντάρ Μπραχίμι".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα