Στον Κορυδαλλό σήμερα ο Εφραίμ

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί σήμερα ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος διανυκτέρευσε στην ΓΑΔΑ, αφού νωρίτερα είχε οδηγηθεί, εν μέσω επευφημιών από υποστηρικτές του, στο Εφετείο. Μεταφέρθηκε οδικώς από το Άγιο Όρος, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του από Εισαγγελέα Εφετών. Εν τω μεταξύ έντονες είναι οι αντιδράσεις δικαστικών και νομικών οι οποίοι καταδικάζουν τις παρεμβάσεις στο
έργο της Δικαιοσύνης από υποστηρικτές του Εφραίμ. O ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπεδίου κρίθηκε προφυλακιστέος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, καθώς  θεωρήθηκε ύποπτος για την διάπραξη νέων αδικημάτων. Ο Εφραίμ βαρύνεται με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απάτη, σε απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις καθώς και με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μετά το Εφετείο οι δικηγόροι του Εφραίμ θα ζητήσουν αντικατάσταση προφυλάκισης με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας. Ο γιατρός που εξέτασε τον ηγούμενο Εφραίμ έκρινε ότι η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σαφή βελτίωση, καθώς το σάκχαρό του ρυθμίστηκε, οι πόνοι από τη δισκοπάθεια υποχώρησαν, ενώ υποχώρησε και ο πυρετός από τη λοίμωξη του αναπνευστικού.

Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε συναντήθηκε ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον ηγούμενο Εφραίμ στο κελί του στη Ιερά Μονή Βατοπαιδίου αντί για τις φυλακές.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί και διευκρίνισε ότι το άρθρο 57 του Εκκλησιαστικού Κώδικα, που προβλέπει για τους ιερείς να κρατούνται σε ειδικό σωφρονιστήριο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς τέτοιο ίδρυμα δεν υπάρχει στη χώρας μας.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τις παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. 
Keywords
Τυχαία Θέματα