Συνάντηση για PSI και «κούρεμα»

Το PSI και το αίτημα σημαντικού αριθμού τραπεζιτών να συμπεριληφθούν στο κούρεμα και τα δάνεια των ΔΕΚΟ, θα απασχολήσει τη συνάντηση που θα έχει στις 7.30μμ ο υπ. Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους επικεφαλής των κυριοτέρων ελληνικών τραπεζών.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων τους στο Reuters, όλα τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Δημοσίου. «Έχουμε περίπου 40 δισ. ευρώ κρατικών ομολόγων», δήλωσε κορυφαίος τραπεζίτης στο διεθνές πρακτορείο. «Στο συμφέρον όλων των κατόχων ομολόγων να μπουν στο PSI», αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Εν τω μεταξύ, αισιόδοξος για την επιτυχή έκβαση της συμφωνίας του PSI δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν, σημειώνοντας πως είναι πρώιμο να εξετασθεί αν θα χρειαστεί και 3 ο πακέτο στήριξης.

Η πρόσφατη σύνοδος κορυφής της ΕΕ, οι εξελίξεις στην ευρωζώνη,η πορεία του PSI, η δανειακή σύμβαση και οι απαιτούμενες ενέργειες για να ολοκληρωθεί ,καθώς και ζητήματα τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης,βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα