Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΓΣ των φαρμακοποιών Αττικής, μετά την άκαρπη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά. Από 1η Σεπτεμβρίου οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει την πίστωση λόγω των ανεξόφλητων χρεών του ΕΟΠΥΥ. Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι δεν έλαβαν

δεσμεύσεις για το πότε θα πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ, όπως είπε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντηση ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Θεοδοσιάδης, "δεν μας δόθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμής όσων μας οφείλονται για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας".

Εν τω μεταξύ, με Γολγοθά μοιάζει η εβδομάδα που ξεκίνησε για πάνω από 9 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, καθώς δεν θα μπορούν να πάρουν φάρμακα και να επισκεφθούν τους συμβεβλημένους γιατρούς του Οργανισμού, εάν δεν πληρώσουν από την τσέπη τους.

Οι φαρμακοποιοί από το περασμένο Σάββατο έχουν σταματήσει εκ νέου να δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους-ασθενείς, ενώ, οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί βρίσκονται από σήμερα σε επίσχεση εργασίας.

Γιατροί και φαρμακοποιοί αντιδρούν, καθώς, καθυστερεί σημαντικά η εξόφλησή τους, ενώ, ο διοικητής του ΕΟΠΠΥ, Γ. Βουδούρης, τόνισε σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις: "δεν θα αφήσουμε να γίνει εμπόρευμα η εξέταση του ασφαλισμένου» και είπε ότι υπάρχουν συμφέροντα που πιέζουν για την απομάκρυνσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα