«Συγγνώμη στην Ελλάδα»

«Η Ευρώπη χρωστάει μία συγgνώμη στην Ελλάδα για τα μαρτύρια στα οποία την έχει υποβάλλει» αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική Independent, με τίτλο «η Ελλάδα πληρώνει το πολύ ακριβό τίμημα ενός ηλίθιου πειράματος». Το δημοσίευμα αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα
από τα σκληρά μέτρα της λιτότητας, με τον αρθρογράφο να κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα των αστέγων αλλά και στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα.

Με την κοπέλα μου φτάσαμε για ένα ρομαντικό διάλλειμμα στην Αθήνα το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, για να ανακαλύψουμε ότι ο Δημήτρης Χριστούλας αυτοκτόνησε μπροστά από τη Βουλή λίγς ώρες νωρίτερα. Ο 77χρονος φαρμακοποιός δεν άντεξε τη λιτότητα που του επιβλήθηκε από την  ελληνική κυβέρνηση τεχνοκρατών. Στο σημείωμα που άφησε εξομολογούταν ότι δεν μπορούσε να κοιτάει το παιδί του στα μάτια πια. Με μαζικές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα για τις επόμενες 4 νύχτες απάντησαν οι συμπολίτες του» αναφέρει ο αρθρογράφος και προσθέτει «Ένα τρομερό μαρτύριο έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό ως αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής κρίσης. Του χρωστάμε συμπόνια, αλληλεγγύη και υποστήριξη και μία συγνώμη επίσης. Ακριβώς στο κατώφλι μας στην Ευρώπη η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει το τίμημα του πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος στη σύγχρονη ιστορία» υπογραμμίζει ο ο αρθρογράφος.
Keywords
Τυχαία Θέματα